Patria (Patria Finance)
Investice  |  01.08.2017 10:24:00

Úspory a vyšší dodávky motorů přinesly Rolls-Royce pololetní úspěch

Výsledky hospodaření za první pololetí roku 2017 přinesly výrobci leteckých motorů a zařízení Rolls-Royce Holdings Plc úspěchy. Zisk se meziročně více než zdvojnásobil, překonal odhady a vedení společnosti se vyplatila sázka na restrukturalizační opatření, které snížily náklady. Firma dodala výrobcům letadel více leteckých motorů a XWB turbín, určených pro proudový letoun A350 Airbus.

Čísla mluví jasně: Upravený zisk před zdaněním se meziročně zvýšil na 287 milionů liber ze 104 milionů liber vloni. Očekávání analytiků počítalo se 158 miliony liber. „Pokud se podíváme na aktuální bilanci roku, realizace dodávek a objem zakázek v leteckém průmyslu bude klíčem k dosažení našich celoročních cílů," citovala agentura Bloomberg Warrena Easta, generálního ředitele společnosti. Podle něj je nyní důležité zůstat „skromný" ve výhledech počítat s mírným zlepšením výkonu za rok, včetně zachování volného cash flow peněžní tok podobný tomu, kterého bylo dosaženo v roce 2016.

Příznivější čísla do konce roku může podle vedení firmy zajistit rozšíření produkce turbín XWB Rolls-Royce a inovace, spojená s produkcí nové letecké turbíny pro vylepšený Airbus A330. Rolls-Royce za první pololetí těžil z vyšších dodávek motorů s vyšší marží, a to včetně modelu Trent 900, které pohánějí superjumbo A380, zatímco nízká cena ropy pomohla prodloužit životnost starších letadel, od kterých se zase generují vyšší výnosy z oprav motorů.

Akcie společnosti Rolls-Royce na londýnské burze přidávají aktuálně 5,11 procenta na 937,50 GBP/akcii. V letošním roce už dokázaly investorům zvýšit ocenění o 39 procent a tím přinést firmě tržní ocenění na 17 miliardách liber. Firma po propadu ceny akcií po zprávě, že do konce desetiletí hodlá dosáhnout volného cash flow ve výši 1 miliardy liber, přecenila záměr a uvedla, že vrátí k původnímu plánu z roku 2013 a bude cílovat volné cash flow na 781 milionů liber.

Mezi výzvy pro druhé pololetí roku počítá vedení Rolls-Royce Holdings Plc vývoj nových motorů pro pohon letadel A350-1000 a Boeing Co. 787-10 Dreamliner. Ve ztrátách pokračuje námořní divizi Rolls-Royce Holdings Plc, která jejich objem navýšila. Důvodem je cena ropy, která váže poptávku po pobřežních plavidlech z ropného a plynárenského průmyslu.

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út   9:34  Indexy v pondělí poskočily výše Research (Česká spořitelna)
Út   9:31  Ranní okénko - Dnešní den ve znamení PMI Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)
Út   9:03  Michal Semotan (J&T Banka): Na co si dávám pozor při výběru akcií Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Út   9:01  22. dubna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o pondělním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688