Research (J&T BANKA)
Akcie ve světě  |  28.07.2017 16:51:09

Exploze výsledků a zasedání Fed, to byla hlavní témata týdne

Poslední červencový týden byl především o výsledkové sezóně a o zasedání Fedu. Výsledková sezóna předvedla nejvíce rušný týden, co se počtu zveřejňovaných společností týče. Index S&P 500 má za sebou více jak polovinu zveřejněných výsledků společností. Prozatím se dají výsledky za 2Q17 hodnotit pozitivně s kladným překvapením na tržbách ze 73 % a na čistém zisku ze 77 %. I pozitivní očekávání na růst jsou zatím naplňována, kdy tržby rostou o 5,6 % a čistý zisk o 9,6 % r/r. Fed na svém zasedání zopakoval rétoriku z předchozího měsíce ohledně výhledu měnové politiky. Uvedl, že svou bilanci začne snižovat relativně rychle. Současně však podotkl, že nadále vnímá inflaci, která je pod cílem. To stačilo, aby se dolar podíval nad 1,17 k euru. Slábnoucí dolar pomáhal americkým akcií, které se podívaly opětovně na nová maxima. Domácí index PX nebyl pozadu a zakončil týden na 1008 bodech či +0,4 % t/t.

Z domácích informací jsme se zaměřili na výsledkovou sezónu. V úterý CME předvedla mírně lepší než očekávané výsledky. Provozní zisk EBITDA dosáhl na 61,2 (+14,1 % r/r) vs. oček. 58,7 mil. USD. Management dále uvedl, že pokračuje ve své strategii snižování zadlužování, který bude platný nejméně do roku 2019. Nicméně rovněž uvedl, že v tomto roce může dojít ke změně strategie, když to bude umožňovat úroveň zadlužení. Titul zakončil týden na 96,5 (+1,6 % t/t).

V pátek zveřejnila své výsledky O2 CR, které byly celkově v souladu. Provozní zisk EBITDA dosáhl 2,56 (+0,4 % r/r) vs. oček. 2,54 mld. a čistý zisk 1,35 (+3,0 % r/r) vs. oček. 1,31 mld. . Vliv regulace EU ohledně roamingu bude více zřetelný až ve výsledcích za 3Q17. Titul zakončil týden na 283,9 (+1,6 % t/t).

Nejvíce klesající akcií týdne byla TMR (661 -4,2 % t/t). Na titulu se neobjevila žádná kurzotvorná informace. Posun níže přisuzujeme technice obchodování. Vzhledem k nízkému objemu stačí i menší objednávka, která může výrazněji ovlivnit cenu. Naopak nejvíce rostoucí akcií týdne byla Erste Group (+2,6 % na 918 ). Erste Group profitovala z růstu evropského bankovního sektoru a současně byla podpořena zlepšením ratingu od Moody´s (na A3 z Baa1). Výhled byl zlepšen na pozitivní ze stabilního, což je dále pozitivní informace s potenciálem dalšího zlepšení ratingu.

Příští týden bude dále o výsledkové sezóně a o makroekonomických indikátorech. Očekáváme, že výsledková sezóna bude dále dokreslovat pozitivní vyznění. Bude začátek nového měsíce, který vždy přináší velké množství makroekonomických indikátorů. Nejvíce sledovaná bude opětovně měsíční zaměstnanost v USA. Celkově se domníváme, že si trh udrží současnou pozitivní náladu.

Z domácí akciové scény se zaměříme na pokračování výsledkové sezóny. Ve středu zveřejní svá čísla Komerční banka. Očekáváme, že čistý zisk za 2Q dosáhne na 3,4 mld. (či -11 % r/r). Meziroční propad je ovlivněn mimořádným příjmem z prodeje podílu ve Visa v 2Q16. Po očištění by čistý zisk KB za 2Q17 měl růst o 12 % r/r. Investoři se zaměří na informace ohledně změny kapitálových požadavků ze strany ČNB a ohledně plánované změny na postu generálního ředitele.

V pátek zveřejní svá čísla za 2Q17 Erste Group. Zde čekáme čistý zisk 332 mil. EUR (-42 % r/r). Meziroční relativní propad je dán mimořádnými položkami v 2Q16 (prodej Visa apod.). Letošní kvartál se tak dostane více na obvyklou úroveň. Nečekáme výraznější tržní reakci. 

V pondělí bude ukončena dobrovolná nabídka na akcie Kofola za 440 /akcii. Jen připomínáme, že bude odkoupeno až 5 % všech akcií. Nabídky se může účastnit i Enterprise Investors (druhý největší akcionář), což výrazně limituje možnou úspěšnost následného uspokojení. Důvodem je fakt, že objednávky budou uspokojovány proporcionálně.

Z makroekonomického výhledu se v Číně zaměříme na pondělní PMI průmyslu (oček. 51,5 po 51,7 bodech) a úterní Caixin PMI průmyslu (oček. beze změny m/m 50,4 bodu). V USA se zaměříme na úterní ISM průmyslu (oček. 56,1 po 57,8 bodech m/m), čtvrteční ISM služeb (oček. 56,9 po 57,4 bodech m/m), podnikové objednávky (oček. +1,9 po -0,8 % m/m) a páteční měsíční zaměstnanosti (oček. 180 po 222 tis. nových prac. míst m/m). V Německu se zaměříme na páteční podnikové objednávky (oček. 0,6 po 1,0 % m/m).


J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch nejbohatších, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty.

Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic. Do bankovního holdingu J&T patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu.

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688