Bytový textil: aktuální trend interiérového designu je patina

Líbí se vám věci, které evokují dojem, jako kdyby se používaly už dávno? Nejste sami, patina totiž představuje jeden z aktuálních trendů v interiérovém designu, což mimo jiné bylo vidět i na letošním veletrhu bytového textilu Heimtextil ve Frankfurtu nad Mohanem.

Na tento trend reaguje také český výrobce bytových textilií VEBA, který obohatil náš trh o kolekci AWAKE od dvorní návrhářky Dagmar Novákové. Můžete tak v jednotném stylu „obléknout“ kuchyni, koupelnu a ložnici.

Z čeho vybírat?

Příjemné stolování s nádechem luxusu i během všedního dne slibují běhouny a textilní ubrousky řady Carlo s vytkávaným vzorem patiny. Na omak působí velmi příjemně a zároveň pevně, stejně jako prostírání v pětihvězdičkových hotelích. Potěší také jejich speciální nešpinivá úprava: pokud na ubrus vylijete tekutinu, kapky zůstanou na povrchu jako krůpěje rosy. Voda či jemné nečistoty se lehce odstraní vlhkým hadříkem, ubrus tak nemusíte prát po každé menší nehodě. Bonus navíc? Tato úprava není na pohled ani na dotek nijak znát.

Super savost a zároveň lehkost jsou vlastnosti, které se u froté ručníků a osušek hodně cení. Řada Grand 500 Awake vyrobená z prvotřídní bavlny („pětistovka“ napovídá, že jde o produkty s gramáží 500 g/m2) jsou díky technologii tkaní odlehčené, přitom si zachovávají plnost objemu, a tudíž rychle schnou. Efekt odřeného vzoru evokuje nádech patiny. Vybírat můžete z více barevných variant, každý člen rodiny tak může mít svůj vlastní ručník či osušku, zároveň bude koupelna působit jako designový kousek z katalogu.

Sladké sny spolehlivě zajistí damaškové povlečení Bestar Awake, k jehož výrobě se používá nejkvalitnější bavlna, která je vůbec k mání – egyptská. Nejjemnější příze a použití žakárského tkaní evokuje reálný efekt patiny, která na světle vytváří kovové odlesky. Damašek je na omak extrémně příjemný materiál, který zajistí v letních dnech příjemné chladivé spaní. Elegantní splývavý vzhled zase dotvoří luxusní vzhled vaší ložnice.

Efekt patiny se u textilu rodí přímo během tkaní


Foto VEBA

 

Náš tip: Jak se rodí patina
U všech zmiňovaných bytových textilií se efekt patiny rodí přímo během tkaní. Díky tomu se můžete spolehnout, že se vzor neodře ani neopere a ubrus, ručník či ložní budou vypadat stále jako nové a okouzlovat vaše návštěvy i po mnoha letech používání.


 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry