Dovolená na poslední chvíli? Pokud jste váhali, možná nepojedete nikam

TNBiz, 13.7.2017

Ten, kdo spoléhal na to, že se letos v létě podívá k moři bez toho, aniž by si zájezd kupoval dlouho dopředu, zažije nejspíš nepříjemné překvapení.

"Kdo chce třeba lepší kvalitu hotelu, tak už se třeba ve Španělsku nebo Řecku v last minute do těch kvalitnějších hotelů těžko dostane," varuje mluvčí Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež.

O dovolenou u moře je podle cestovních kanceláří letos výrazně vyšší zájem. Zatímco někteří si zájezd zakoupili dlouho dopředu, jiní nechávají výběr dovolené právě až na poslední chvíli.

"Letos je ta situace trochu jiná než v minulých letech, nejčastěji se jezdí na last minuty do Turecka a do Tuniska," vypočítává Papež. Do těchto zemí se přitom loni spousta Čechů neodvážila.

"Co se týká last minute zájezdů, tak oproti loňskému roku evidujeme zhruba o jednu třetinu vyšší nárůst prodejů," pochvaluje si cestovní kancelář Bluestyle.

Těm, kteří neuspějí, odborníci doporučují vyrazit na dovolenou až po prázdninách, třeba ve druhé půlce září. A přívětivější by už mohly být i ceny dovolených.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky