Patria (Patria Finance)
Investice  |  11.07.2017 17:21:00

Praha klesala po pěti zelených dnech

Pražská burza klesla o necelou čtvrtinu procenta na 996,79 bodu a opět se tak vzdálila hranici 1000 bodů, kterou index PX opustil zhruba před měsícem. Objem byl velmi slabý na 286 miliónech korun před závěrečnou aukcí oproti ročnímu průměru 663 miliónů. V červeném skončily skoro všechny tituly vyjma telekomunikace O2 CR a pojišťovací skupiny VIG.

„Pražský trh byl dnes poměrně klidný s velice nízkým objemem. Všechny blue chips zavřely v červeném v čele s Komerční bankou,“ komentuje dnešní události makléř Patria Finance Tomáš Uher.

Téměř procento odepsala Komerční banka na 925,10 korun za jednu akcii. Erste na poslední chvíli přerušila čtvrtý růst v řadě a podívala se na hodnotu 913,90 korun za kus, když odepsala 0,2 procenta. „Nadále drží kolem 35 EUR/akcii, kde je vidět silnější rezistence,“ říká k titulu Uher. V červeném zakončila po dvou dnech růstu i Moneta, jejíž akcie ztratily 0,1 procenta na 77,20 korun. Ze sektoru rostla jediná VIG, a sice o 1,4 procent na 680,90 korun za kus, čímž obrátila včerejší ztráty.

Pak už rostla jen komunikace O2 CR. Přidala 0,3 procenta na 281 korun za akcii. Regulátor ČTÚ po páté oznámil, že aukce kmitočtů v pásmu 3,7 GHz pro mobilní sítě vynesla přes miliardu, a že v ní uspěli mobilní operátoři O2 a Vodafone a další zájemci Nordic Telecom a PODA.

„Nadprůměrný objem jsme mohli zpozorovat pouze u CETV, kde se zobchodovalo necelých 340 tis. kusů,“ tvrdí Uher. Cena akcií titulu se v posledních dnech značně hýbala – po svátcích odepsala přes čtyři procenta, včera o necelých pět procent rostla.

ČEZ se pohyboval v úzkém spreadu mezi 394 a 396 bez známky zjevného trendu,“ říká Uher. Energetický gigant zakončil na hodnotě 395,40 korun se ztrátou 0,1 procenta.

Unipetrol ztratil 0,6 procenta na 286 korun za jeden cenný papír. Ještě před ukončením dnešní seance společnost podle agentury Reuters uvedla, že dnes večer zahájí zpětné najíždění do provozu etylenové jednotky v komplexu v Záluží.

Ostatní burzy v regionu obchodovaly smíšeně, stejně jako trhy v zámoří. Německý DAX rostl před pátou o čtvrtinu procenta, francouzský CAC 40 zase o 0,2 procenta klesal. Na východ od nás slabě rostl polský WIG 20, naopak maďarský BUX slabě rostl. V zámoří stoupal index Dow Jones Industrial Average, zatímco širší S&P 500 klesal.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

St   8:24  Proč Čína prudce zvyšuje zásoby kritických komodit? ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
St   8:20  Guvernér Michl vidí rovnovážnou sazbu nad 3 % ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
St   8:19  Rostoucí podnikatelský optimismus v EMU pomáhá euru ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
St   8:18  MNB snížila sazby o očekávaných 50bps, forint spokojen ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688