Roman Havlíček (Meteobox)
10.07.2017 01:09:25

Zpočátku přeháňky a bouřky, na východě i tropické teploty, postupně ochlazování a střídavě slunečno a velká oblačnost se srážkami.

Nad střední Evropou se bude nacházet zvlněné frontální rozhraní oddělující chladnější vzduch na severu od teplejšího na jihu. V pondělí bude přes naše území přecházet studená fronta, za ní k nám začne proudit chladnější vzduch od západu a současně se bude rozšiřovat nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu. Ve středu nás bude ovlivňovat brázda nízkého tlaku vzduchu a v ní frontální systém, za kterým se opět rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu. V pátek by měl přecházet další frontální systém a za ním se od západu bude opět rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu.

 

V noci bude převážně oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo i bouřky. Přechodně zmenšená oblačnost. Ojediněle možnost silné bouřky s přívalovými srážkami, krupobitím a silným nárazovým větrem.

Nejnižší noční teploty 20 až 16°C.

Vítr slabý proměnlivý nebo jihovýchodní do 4 m/s, v bouřkách bude přechodně zesilovat.

 

V pondělí bude oblačno až zataženo, na většině území přeháňky, místy i bouřky, přechodně až polojasno. Ojediněle silné bouřky s přívalovými srážkami, krupobitím a silným nárazovým větrem.

Nejvyšší denní teploty 25 až 29°C, ve východní polovině území 29 až 33°C.

V 1000 m n.m. kolem 21°C, na jihovýchodě až kolem 25°C.

Vítr slabý až mírný jihovýchodní až jižní, se bude měnit na jihozápadní až západní 2-7 m/s, v bouřkách bude přechodně zesilovat.

 

úterý bude oblačno až polojasno, přechodně až zataženo, na většině území přeháňky, zpočátku místy, zejména na východě území ještě bouřky. Později odpoledne a večer ubývání oblačnosti i srážek. Zpočátku v noci mohou být ještě ojediněle i silné bouřky.

Nejnižší noční teploty 19 až 15°C.

Nejvyšší denní teploty 22 až 26°C, na jihovýchodě a při zmenšené oblačnosti může být 26 až 29°C.

Vítr slabý, postupně mírný západní až jihozápadní 2-7 m/s, v bouřkách bude přechodně zesilovat.

 

Ve středu bude polojasno až oblačno, přechodně až skoro jasno. Postupně od západu přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo, místy s občasným deštěm nebo přeháňkami, zpočátku ojediněle i možnost bouřky.

Nejnižší noční teploty 17 až 12°C.

Nejvyšší denní teploty 20 až 24°C, na jihovýchodě až kolem 26°C.

Vítr slabý, přes den mírný západní až jihozápadní 2-7 m/s.

 

Výhled od čtvrtka do neděle : zpočátku zvětšená oblačnosti s možností deště nebo přeháněk, pak ubývání oblačnosti na skoro jasno až polojasno. V pátek postupně opět přibývání oblačnosti a místy občasný déšť nebo přeháňky. V dalších dnech postupně ubývání oblačnosti i srážek.

Nejnižší noční teploty 15 až 11°C, při zmenšené oblačnosti až kolem 9°C.

Nejvyšší denní teploty 18 až 23°C, v závěru období 21 až 25°C.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty