Vaše kuchyně: udělejte si z kuchyně svatyni

Jak vypadá vaše dokonalá kuchyně?
Milujete svou kuchyň. Víte přesně, kde co je, kam sáhnout pro naběračku, kde je schované sítko do dřezu a kde se odlepuje roh. Umíte si jedním pohybem podat utěrku a otevřít troubu a pořadí kořenek umíte zpaměti. Je to ale vaše vysněná kuchyň?

Většina žen sní o dokonalé kuchyni. O té jediné místnosti, která je jen a jen vaše a může mít tisíce podob. Může být velká nebo subtilní a útulná, moderní, industriální, nerezová, s oknem, s pultem či ostrůvkem uprostřed, do „U“, do „L”, rovná, vysoká, nízká, s šuplíky či dvířky, se skříňkami, s mramorovou deskou nebo naopak rustikální dřevěnou pracovní plochou, s drtičem odpadu… možností je v dnešní době nespočet. Lukáš Horák, designér z pražského kuchyňského studia Schmidt, říká: Běžná životnost kuchyňské linky je něco mezi 15 a 20 lety. Nejen, že vaše stará linka jednoho dne zkrátka „doslouží”, případně se Vám prostě v průběhu let změní vkus, ale na trhu se také neustále objevují nové technologie, materiály i trendy, které je škoda nevyužít.”

A jak si tedy vybrat tu správnou kuchyň přesně pro vás?

Nebojte se popustit uzdu fantazii a navrhněte si kuchyň na míru podle svých potřeb a preferencí. Při plnění svých představ mějte ale vždy na paměti praktickou stránku. Moderní technologie jsou opravdu na vzestupu a do své nové kuchyně si tak můžete dopřát skutečně cokoliv:

·     Chtěla byste mít kuchyňskou linku u okna a při vaření se dívat do zahrady? Zvyšte si pracovní desku a spojte ji s parapetem v jeden kus. Zvětšíte si pracovní plochu a budete moci dávat vaše koláče vychladnout za okno jedním pohybem.

·     Jste levačka a občas při vaření bojujete s tím, kam rychle s horkou pánví? Ani to dnes není problém. Komponenty kuchyně se mohou kompletně uzpůsobit přesně podle vašich potřeb. Veškerá dvířka a jiná otvírání se mohou otočit, aby vám co nejvíce usnadnily práci a vy se tak můžete soustředit jen a jen na gurmánské požitky.

·     Máte kuchyni spojenou s obývákem a myčka se začne vypouštět vždy, když se s partnerem díváte na film? Využijte nabídky moderních tichých a úsporných spotřebičů

Při plánování dejte na rady odborníků. „Kuchyňská linka má svoji váhu, zvlášť pokud na ni umístíte kamennou pracovní desku. Proto je lepší ji položit rovnou na základní betonový podklad. Jinak hrozí, že se vám soklové nohy budou postupně zatlačovat do podlahy.” dodává Lukáš Horák.

Stejně uvažujte i při výběru materiálu kuchyňských dvířek. Ano, potisk malých žlutých kvítků se do jižně orientované kuchyně hodí nádherně, ale vždy se zajímejte, jestli design není na úkor kvality zpracování a zda jsou dvířka také voděodolná a stálobarevná. Kvalitní výrobci kuchyní myslí i na detaily, jako jsou barvy korpusů skříněk, které by měly být dostupné v široké paletě barev tak, aby i po otevření ladily s dekorem dvířek či šuplíků a nic nekazilo harmonický dojem z celku.

„Filosofie kuchyní Schmidt je ta, že náš zákazník nemůže dělat žádné kompromisy a musí dostat vždy precizní a vysoce kvalitní výsledek bez ohledu na to, zda si vybere ekonomické nebo prémiové řešení. Všem zákazníkům nabízíme stejné nadstandartní benefity, jako je 10letá záruka na veškerý nábytek nebo 25 let záruka na kování. Stojíme si za kvalitou našeho zpracování. Nadstandardní je také síla lamina až o 19 milimetrech, která náš nábytek činí pevným, masivním a poctivým. Veškeré hrany jsou lepené laserem a aplikované ze všech stran, tedy i zezadu, což zase činí náš nábytek 100% voděodolným.“ Dodává Lukáš Horák.

V neposlední řadě je důležité maximálně využít veškerý prostor. Protože každý centimetr se počítá. Úložné prostory už dávno nepatří jen do ložnice a dají se bezvadně vytvořit v každé kuchyni. Kdo říká, že hrnce patří jen do skříňky, když je můžete snadno uložit do hlubokých šuplíků a zbavit se tak nekonečné pyramidy nádobí, která tak ráda padá. „My v kuchyních Schmidt využíváme funkce „Perfect fit“, jež umožňuje rozměry komponentů upravovat na míru, tedy účelně využijete každý milimetr vašeho prostoru a maximalizujete úložný prostor. Nechceme pouze zakrýt přebývající místo falešnými dvířky, ale prostor opravdu funkčně využít. V praxi například využíváme zvýšených spodních skříní - 78 cm místo běžných 72 cm (bez soklu a pracovní desky), která též navyšuje kapacitu úložného prostoru. Vařit tak můžete pohodlně bez zbytečného ohýbání a bolestí zad a bonusem získáte jeden extra šuplík, třeba na neskladné pokličky.“

Ale jak je již zmíněno na začátku článku, je to jen vaše kuchyně a vy v ní budete trávit čas každý den. Ať už v dřevěné chatě nebo v moderní novostavbě. Dopřejte si tedy tu pravou kuchyň přímo pro vás, ať se v ní cítíte skvěle. V restauraci, která vám není příjemná, byste přeci také nejedli.

Nechte se inspirovat, zavřete oči a představte si tu nejdokonalejší kuchyni přesně pro vás. Jaká vypadá? A co bude dnes dobrého?

 

Schmidt kuchyně – Německá kvalita s francouzským šarmem. Bez kompromisů.

Historie společnosti Schmidt se datuje až do roku 1934, kdy její zakladatel, Hubert Schmidt, v Německu zakládá první firmu na stavbu domů. Díky tomu poznal do detailu, na co se při výrobě kuchyní a dalšího interiérového vybavení zaměřit a roku 1946 začíná vyrábět nábytek. V roce 1950 se firma stěhuje do Francie již pod názvem Schmidt. Od té doby až do dnešního dne představuje značka dosažitelný luxus pro všechny, kteří se jím rádi obklopují. Mezi výrobci kuchyní a interiérů na míru je jedničkou ve Francii a se svým počtem 433 poboček je evropským leaderem v množství showroomů. Schmidt je také jediný a první výrobce kuchyní, který získal pětici certifikátů zajišťujících kvalitu, bezpečnost i šetrnost k životnímu prostředí (ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 a ekologickou certifikací PEFC). V současné době má společnost v ČR 4 pobočky. V Praze, Brně, Ostravě a ve Zlíně.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně