Tragický začátek letních prázdnin na silnicích: smrt i těžká zranění

Bylo půl páté ráno, když řidič (33) jedoucí po silnici nedaleko Strunkovic nad Blanicí ucítil náraz. "Řidič vozidla značky peugeot přejel ležícího devatenáctiletého mladíka, který střet nepřežil," sdělila mluvčí policie Lenka Holická. Mladík měl možná zdravotní problémy, nebo byl pod vlivem alkoholu, který ho zmohl natolik, že si lehl na silnici.

Vážně skončila i včerejší nehoda na Dálnici D3 nedaleko Tábora. Čtyřčlenná posádka tudy projížděla na prázdniny. Řidič ale nezvládl řízení a najel do betonového žlabu. Dva lidé byli letecky transportováni k dalšímu ošetření do nemocnice, další dva se zranili lehce.

Podle odborníků jsou nejkritičtější dojezdy do cíle, kdy řidiči ztrácejí ostražitost. A ostražitost zřejmě dnes dopoledne ztratil i jeden z řidičů mezi Ústím nad Labem a Děčínem, kde se srazila dvě auta. Jedno z nich skončilo v řece Labi. Jednoho zraněného pak museli záchranáři letecky transportovat do nemocnice, druhého převezla sanitka.

Policisté museli kvůli nehodě silnici mezi Ústním nad Labem a Děčínem na několik hodin úplně uzavřít. V tuto chvíli je už normálně průjezdná.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy