Cizrna v zeleninovém vývaru

Jednoduchá a na přípravu rychlá jídla máme během týdne nejraději. S cizrnou připravíte sytý oběd pro celou rodinu. Navíc za málo peněz. 

Cizrna, jinak známa jako římský hrách či cizrna beraní, je luštěnina pocházející ze Středního východu.U nás jí čím dál více lidí přichází na chuť. Zkuste ji i vy, zařadit do svého jídelníčku. 

 4 porce:

1 mrkev nakrájená na tlustší kolečka
1/2 pórku nakrájeného na kolečka
1/4 květáku rozporcovaného na menší růžičky
200 g přes noc odmočené cizrny
kvalitní zeleninový bujón

Lžíce konopných semínek Carun

 Postup:


Ve větším hrnci v 1/2 l vody přiveďte k varu zeleninu, přidejte bujón a cizrnu. Prvních 5 minut vařte bez pokličky a občas promíchejte. Následně vařte pod pokličkou do změknutí cizrny (cca 20 minut). Na konci okořeňte uzenou nebo pálivou paprikou, adžikou, případně jiným oblíbeným kořením. Nakonec nasypte konopná semínka Carun. 

Carun Pharmacy

je výhradně českou společností, nabízející široký sortiment prověřených odborně připravených produktů z konopí, které firma prodává po celé EU. V současné době je firma jediným českým výrobcem, který vyrábí zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu. Společnost je vlastníkem nejznámějšího konopného portálu v ČR a provozuje síť Konopných lékáren. Carun je registrovanou značkou. Slogan firmy: „Znáte pravdu o konopí?“.

Více informací na: www.carun.cz nebo na www.konopnyshop.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření