Roman Havlíček (Meteobox)
28.06.2017 14:34:27

Letní počasí dočasně končí, o víkendu bude chladno, přechodně i větrno a občas bude pršet.

Přes západní Evropu postupuje dále k severovýchodu studená fronta. Před ní k nám bude vrcholit příliv velmi teplého vzduchu od jihu až jihozápadu. V noci a zítra bude ovlivňovat počasí i u nás, za ní k nám bude proudit chladnější vzduch od západu. V dalších dnech k nám bude pokračovat příliv chladného vzduchu od severozápadu po zadní straně tlakové níže, která se bude přesouvat nad Skandinávii. Později se pak bude od západu rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu.

 

Dnes bude skoro jasno až polojasno, přechodně až oblačno, na západě ojediněle přeháňky. Od jihozápadu další přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné.

Nejvyšší denní teploty 28 až 32°C, ve východní polovině území až 35°C, na západě při oblačnosti a srážkách jen kolem 25°C.

V 1000 m n.m. kolem 24°C, na západě jen kolem 20°C.

Vítr slabý až mírný jižní až jihovýchodní 2-6 m/s, na Moravě a ve Slezsku zesilující na 4-9 m/s, v nárazech až 15 m/s. V Čechách se bude později stáčet k západu a v bouřkách přechodně zesílí.

 

V noci bude oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle ještě silné, postupně v Čechách až zataženo, později i s deštěm, ojediněle vydatné srážky.

Nejnižší noční teploty 18 až 14°C, ve východní polovině území místy kolem 20°C.

Vítr v Čechách postupně slabý proměnlivý nebo severní, na východě až mírný jihovýchodní 2-5 m/s, k ránu ve východní polovině území místy zesilující, v bouřkách přechodně zesílí.

 

Ve čtvrtek bude v Čechách převážně zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami, ojediněle i bouřky, zejména v severozápadní polovině území mohou být místy srážky trvalejší a vydatnější. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku zmenšená oblačnost, postupně i zde oblačno až zataženo a přidají se místy přeháňky nebo bouřky. Večer od jihu částečné ubývání oblačnosti.

Nejvyšší denní teploty 17 až 21°C, na Moravě a ve Slezsku 21 až 25°C, ojediněle až 28°C, při trvalejších a vydatnějších srážkách ojediněle i chladněji.

V 1000 m n.m. kolem 14°C, v Beskydech až 18°C.

Vítr bude zesilovat na mírný až čerstvý jihozápadní až západní, na východě zpočátku i jihovýchodní 4-9 m/s, v nárazech až 15 m/s, v bouřkách přechodně zesilující.

 

pátek bude převážně oblačno až polojasno, ojediněle, během dne až místy přeháňky, zejména pak na horách. Ojediněle i bouřky.

Nejnižší noční teploty 16 až 12°C.

Nejvyšší denní teploty 20 až 24°C, při zmenšené oblačnosti a na jihovýchodě až kolem 26°C.

Vítr mírný až čerstvý západní až jihozápadní 3-8 m/s, v nárazech až 15 m/s.

 

O víkendu se ještě ochladí místy občasný déšť nebo přeháňky a postupně opět mírný až čerstvý vítr.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty