Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  19.06.2017 16:13:40

Akcie Apple procházejí korekcí. Příležitost pro investory? (Technická analýza)


Akcie společnosti Apple Inc. aktuálně procházejí korekcí, která provází celkově technologický sektor. Ten odstartoval 9.6. vybíráním zisků na těchto titulech. Většině velkých technologických společností se podařilo od začátku roku výrazně posílit. Tyto akcie rostly i o více jak 20 % a velké části technologických společností se podařilo překonat své historické maximální hodnoty. Od těchto hodnot však aktuálně oslabují a narážejí na první supportní úrovně. Výjimku netvoří ani akcie Applu, na které se z technického pohledu podíváme dále.

155,98 USD je historická hodnota, od které akcie klesají. Aktuální úroveň začíná vytvářet zajímavé supportní pásmo v oblasti hodnoty 140 USD. Nachází se zde 100denní klouzavý průměr. Dále úroveň 140,38 USD, která značí případné 10% oslabení akcií (akcie v minulosti předvedla již několikrát obrat u poklesu o +/- 10 %). Případné proražení této užší supportní oblasti může akcie dále korigovat do širšího pásma mezi hodnotou 124,78 – 134,46 USD za akcii. Druhá hodnota představuje nejvyšší maxima do letošního roku a první hodnota představuje případný pokles o 20 % (opět se jedná o případný pokles o hodnotu, kde akcie v minulosti přibližně dokázala otáčet směr) . Mezi těmito hodnotami leží dále 200denní klouzavý průměr a hodnota 130 USD, na kterou cena také může reagovat. Zároveň do této oblasti vstupuje rostoucí trendová čára.



Agresivnější investoři tak mohou považovat současné úrovně za relativně zajímavé, avšak není vyloučen pohyb níže pod hodnotu 135 USD za akcii, kde již mohou stát s pozicemi i méně agresivní obchodníci. Případnou investici lze také rozdělit na více částí a vstupovat do pozice postupně při využití supportních hodnot a pásem.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688