TNBiz (TN.cz)
Cestování  |  16.06.2017 21:48:23

Kde najdete nejdelší tobogány? Tyto aquaparky jsou nejlepší v ČR!

Desítky metrů dlouhé tobogány, divoká řeka, skluzavky, sauny a mnoho dalšího. Lákají vás tyto atrakce? Pak neváhejte a vyrazte do jednoho z následujících aquaparků.

Aquapark Čestlice/Aquapalace Praha

Unikátní Vodní svět o rozloze 9 150 m2 je největším aquaparkem ve střední Evropě. Je tvořen třemi paláci, v nichž si na své přijde opravdu každý, od milovníků adrenalinu, přes vyznavače mořského vlnobití, až po jedince, kteří preferují kondiční plavání v plaveckém bazénu nebo relaxaci na lehátku či ve vířivce.

Najdete tady nejdelší tobogán v ČR - Divoká řeka je 250 metrů dlouhá. Na hypogánu se můžete svézt více než 135 metrů na pneumatice. Vyzkoušet můžete také trychtýř spacebowl.

Rozsáhlý saunový svět tvoří komplex celkem čtrnácti různých druhů saunových kabin. Saunový svět je dělen na finské sauny, římské lázně a venkovní část s méně obvyklými saunami. Součástí je také luxusní Spa-Wellness centrum.

Galerie: GALERIE: Aquaparky v ČR

AquaDream Barrandov Praha

Pro nejmenší je připraveno dětské brouzdaliště s miniskluzavkou a minichrliči. Odvážní průzkumníci se mohou spustit po 115 metrů dlouhém červeném tobogánu (pokud zdolají výstup na 49 schodů vysokou věž). Připraven je také menší modrý tobogán (délka 62 m).

Pro dokonalou relaxaci je k dispozici whirpool (vodní, perličková masáž), masážní trysky a vodní chrliče. A když budete mít vody dost, můžete se natáhnout na masážní rošt či lůžko s masážním vzduchem. Pro zdatnější plavce je připravena divoká řeka s umělým protiproudem, která vás nenechá v klidu. Pro klidný požitek z vody můžete vždy využít také 25 metrů dlouhý plavecký bazén.

Aqupark Šutka Praha

V aquaparku naleznete 2 velké tobogány (74 m a 72 m), 3 skluzavky, divokou řeku, vodopád, dětské brouzdaliště pro nejmenší, relaxační bazén a vířivku nabízející příjemný relax.

Centrum Babylon Liberec

Vstupem do AQUAPARKU se rázem ocitnete v podmořské říši bájného kapitána Nema. Ve vodním světě se třemi halami na vás čekají tobogány s délkou až 95 metrů, adrenalinový trychtýř a divoká řeka. Dobrodružné povahy se mohou vydat na průzkum tajemných jeskyní. Malé raubíře pobaví interaktivní vodní hrad v blízkosti občerstvení, skluzavka a lezecká stěna. Klidnější povahy jistě ocení odpočinek ve vířivkách.

Aquapark Olomouc

Aquapark Olomouc je první adrenalinový aquapark na Moravě. Návštěvníkům nabízí zajímavé adrenalinové a relaxační vodní atrakce, odpočinkovou zónu, masáže a solárium. Mezi atrakce vnitřního rekreačního bazénu patří divoký proud, masážní lavice, vodní děla, vodní chrlič, proudové trysky. Svézt se můžete na nafukovacích duších tobogánem (123 metrů). V areálu je také adrenalinový obří vodní trychtýř spacebowl.

Aquapark Špindlerův Mlýn

Areál Aquaparku Špindlerův Mlýn vám nabízí příjemnou relaxaci v rekreačním a dětském bazénu se třemi tobogány včetně člunového tobogánu. Žlutý měří 68,4 metrů, červený 72,5 metrů a modrý člunový 55 metrů. K dispozici jsou i malá a velká vířivka, divoká řeka, whirlpooly, masážní trysky, aqua bike aj. 

Aqualand Moravia

Aqualand Moravia je aquapark v obci Pasohlávky v okrese Brno-venkov. Jeho kapacita je 8000 návštěvníků a vodní plocha měří přes 3000 m². Součástí aquaparku je 7 bazénů, 20 tobogánů, 24 typů saun, 4 vířivky, wellness zóna (kryozóna, římské a sluneční lázně) a restaurace pro 480 hostů. 

Třináctimetrová skluzavka Kamikadze je v areálu nejstrmější a měří 29 metrů, tobogán s kruhovou nádrží Supercrater měří celkem 101 metrů, dva člunové tobogány měří 143 a 99 metrů a otevřený tobogán Wild river má 105 metrů.

Aquapark Pardubice

V areálu najdete divokou řeku pro nejmenší. V jejím víru nemusíte plavat, stačí se nechat unášet proudem a kormidlovat. Uprostřed je balón s vlnobitím. Člunový tobogán pro děti i dospělé dosahuje úctyhodné délky 102 metrů. Tobogán se sjíždí na nafukovacích kruzích. Užít si můžete také divokou trojskluzavku, horolezeckou stěnu nebo vířivku.

Aquapark Uherské Hradiště

V Uherském Hradišti se můžete svézt po nejdelším tobogánu na Moravě- X-tube měří 185,6 metrů, Black hole 140 metrů. Nově vybudovaný areál je rozdělen do čtyř zón. Vodními atrakcemi zábavního bazénu jsou divoká řeka, houpací bazének, masážní lavice, dnové perličky, vodní chrliče, vodní číše a dva whirlpooly. Nechybí ani 4 sauny.

Vodní ráj Jihlava

Velký rekreační bazén o rozloze 330 m² a objemu 400 m³ je vybaven řadou atrakcí. Krytým tobogánem o délce 108 m, divokou řekou, perličkovými lůžky, stěnovými masážními tryskami, podvodními vzduchovači – blowery, vodopády, chrliči, vodní clonou, podvodním osvětlením.

Buly aréna Kravaře

V bazénu vás upoutá několik různých chrličů, vodních děl, masážní lavice a lehátka, jeskyně s bublery a vodopádem. Hlavní atrakci tohoto bazénu tvoří divoká řeka. Součástí bazénu jsou i dvě plavecké dráhy. V areálu je i whirlpool. V další části bazénové haly se nachází dva bazénky pro děti s vodním hřibem. Svézt se můžete na 65 metrů dlouhém tobogánu.

Aquapark Kohoutovice

Pod zajímavě řešenou střechou objevíte 25metrový krytý plavecký bazén hloubky 1,8 – 2,0 m, o teplotě vody 27 – 28 stupňů. Je rozdělen do šesti drah šířky 2,25 m. Navštivte také krytý rekreační bazén s vodními tryskami, perličkovými rošty a vodními chrliči a vířivku. Nejmenší návštěvníci využijí dětské brouzdaliště s vodním hřibem.

Za horkých letních dnů přijde vhod střešní bazén s prostorem k opalování a výhledem na okolí. Nejoblíbenější atrakcí je tobogán dlouhý 90 metrů. V pravidelných intervalech spouští i divokou řeku.

Aquaforum Františkovy Lázně

Ve Františkových Lázních na vás čekají 3 vnitřní a 3 venkovní bazény s minimální teplotou vody 28°C, k rozmazlování a masírování poslouží vodní stěnová masáž, vzduchové masážní lavice, vzduchová perlička, vřídla nebo třeba sauna. Pro menší děti je určeno dětské venkovní hřiště a bazén, pro starší tobogán dlouhý 82 metrů.

Welness Kuřim

Vnitřní areál, umístěný na dvou podlažích, nabízí návštěvníkům jak možnost si zaplavat, tak i řadu nepostradatelných atrakcí a zábavy pro celou rodinu. Pro milovníky plavání i kondiční plavce jsou připraveny 4 dráhy ve 25 m plaveckém bazénu, pro děti je určen školní bazén s unikátním posuvným dnem, vyřádit se můžete na 75metrovém tobogánu nebo v rekreačním zážitkovém bazénu s divokou řekou, protiproudem, vodním hříbkem i masážními rošty.

Vodní svět Kolín

K dispozici je zde venkovní i vnitřní areál, sportoviště, relaxační služby ve vodě i na suchu a bohatě vybavené zázemí aquaparku. Najdete tady vnitřní plavecký bazén 25 m, prostorný venkovní bazén 50 m, vnitřní tobogán 75 m, venkovní tobogán 45 m, trojskluzavku, dětské bazény a brouzdaliště, relaxační bazén, vlnobití, dětské skluzavky, vířivky, večerní plavání při hudbě, parní kabinu.

Aquapark Příbram

V Příbramy najdete 20metrový vnitřní plavecký bazén a 50metrový venkovní bazén. V areálu aquaparku jsou pro Vás k dizpozici ještě bazénky s vířivkami, dětské brouzdaliště, dva tobogány BLACK OUT a TURBO, nově zmodernizovaná sauna a parní lázně.

Aquapark Kladno

Kromě bazénu pro kondiční plavání zde najdete také divokou řeku s průplavovou jeskyní, spacebowl, 2 tobogány (99 a 108 metrů), dvojitou skluzavku, vodní chrliče a hříbek, masážní bazén, whirlpool či parní akbinu.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688