Pavel Šafařík (Sagefin)
Akcie ve světě  |  13.06.2017 14:19:45

Abnormální aktivita na technologických titulech, GTXI +99 %

Zítra v osm večer našeho času zasedá výbor FEDu s následnou tiskovou konferencí. Na trzích je patrné zvýšené napětí, když obchodníci očekávají, že dojde k čtvrtému zvýšení hlavní úrokové sazby od počátku finanční krizeroce 2007 o 25 bps na 1,25 %. Podle aktuálního kurzu futures na 30denní Federal Funds je pravděpodobnost zítřejšího zvýšení sazeb takřka 96 %.

Ačkoliv je zvýšení sazeb investory obecně očekáváno a v kurzu akcií je proto již započteno, zejména na technologických titulech lze pozorovat zvýšenou prodejní aktivitu. Index NASDAQ 100 za poslední dva dny ztratil přes 4 %, aby následně část těchto ztrát umazal. Na tom by nebylo ani tak nic neobvyklého, jakože se tak stalo za poměrně abnormálního zobchodovaného objemu. Rovněž na ETF PowerShares QQQ, které index NASDAQ 100 kopíruje, byly patrné extrémní objemy, a to až čtyřnásobně oproti běžnému obchodnímu dni. Poměrně rychlé zotavení a slabá korelace ostatních akciových indexů však nasvědčuje tomu, že tento drobný propad bude poměrně rychle vykompenzován dalšími zisky akciových indexů. Pro investory to však může být varování, že ne všechny akcieindexu nyní půjdou tak hladce vzhůru jako tomu bylo dosud. V následujících dnech mohou vznikat propastné rozdíly ve výkonnosti jednotlivých titulů obsažených v indexu, jako tomu u vrcholu býčího trhu obvykle bývá. Například tituly jako GOOGL či AMZN, které nedávno dosáhly významné technické úrovně 1000 USD za akcii, nyní mohou mít problémy s překonáním svých rekordních maxim.

Skutečnou rally včera zažily akcie GTx (GTXI), jež jsou zařazené na našem buy listu. Agresivní kupci poslali titul až o 99 % výše poté, co společnost oznámila, že úspěšně prošla druhou fází testů na jejich lék enobosarm. GTXI se tak s přehledem stala hvězdou včerejší obchodní seance.

Pavel Šafařík
Sagefin.cz 

      SageFin.cz   je nezávislý finanční portál se zaměřením na světové finanční trhy a online investování. Projekt vzniknul na základě absence hodnotných informací ohledně fundamentální a makroekonomické analýzy akcií a jejím správném využití v praxi společně s technickou analýzou. Naším cílem je zkvalitnit služby na území České republiky v oblasti finančního vzdělávání a vytvořit zázemí pro stálou komunitu obchodníků." .

Více informací na: www.sagefin.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688