Roman Havlíček (Meteobox)
06.06.2017 11:33:40

Odpoledne a večer mohou zahrozit silné bouřky, zítra se přechodně ochladí, od čtvrtka zase tepleji.

Přes střední Evropu bude přecházet výrazná studená fronta, která odděluje teplejší vzduch na jihovýchodě od chladnějšího na severozápadě. V přílivu teplejšího a vlhčího vzduchu se budou i před samotnou frontou tvořit bouřky, které by mohly být zejména v severovýchodních částech našeho území doprovázené výraznými projevy jako krupobití, přívalový déšť a silný nárazový vítr. Za studenou frontou se bude do střední Evropy nasouvat oblast vysokého tlaku vzduchu. V dalších dnech se bude přesouvat dále k východu až jihovýchodu a po její zadní straně a před další zvlněnou studenou frontou k nám začne opět proudit teplý vzduch.

 

Dnes bude zpočátku skoro jasno až polojasno, přechodně zvětšená oblačnost a ojediněle ještě slabý déšť. Během dne od západu přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo, postupně občas déšť nebo přeháňky, zpočátku i bouřky. Ojediněle silné bouřky doprovázené přívalovým deštěm nebo krupobitím, bouřky pak bude místy doprovázet silný nárazový vítr. Později večer a v noci od západu ubývání oblačnosti a ustávání srážek.

Nejvyšší denní teploty 25 až 29°C, v západní polovině Čech místy kolem 23°C.

V 1000m n.m. kolem 20°C, v Krušných horách jen kolem 18°C.

Vítr slabý až mírný jižní až jihovýchodní 2-6 m/s, na východě až 9 m/s, v nárazech až kolem 15 m/s. Později se bude stáčet na západní a přechodně zesilovat na 5-10 m/s, v nárazech 15-20 m/s, v bouřkách až 25 m/s.

V platnosti je výstraha ČHMÚ na silné bouřky, která může být během dne upřesněna, popř. bude vydána IVNJ (informace o výskytu nebezpečného jevu), doporučujeme sledovat web ČHMÚ.

 

V noci bude zpočátku zataženo až oblačno s doznívajícím deštěm nebo přeháňkami, zpočátku ještě i bouřky. Postupně od západu ubývání oblačnosti a srážky jen ojediněle.

Nejnižší noční teploty 13 až 9°C, v Čechách při zmenšené oblačnosti až 7°C.

Vítr mírný až čerstvý jihozápadní až západní zpočátku 5-10 m/s s nárazy 15-20 m/s, bude přechodně slábnout.

 

Ve středu bude proměnlivá oblačnost, ráno přechodně i skoro jasno, ojediněle, během dne místy přeháňky, ojediněle možnost slabé bouřky. Později večer ubývání oblačnosti a ustávání srážek.

Nejvyšší denní teploty 17 až 21°C, při srážkách a na západě místy jen kolem 15°C.

Vítr přes den zesilující na mírný až čerstvý západní 4-8 m/s, v nárazech 15 m/s, v přeháňkách ojediněle i silnější, večer bude postupně slábnout.

 

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, na severozápadě přechodně zvětšená oblačnost.

Nejnižší noční teploty 11 až 6°C.

Nejvyšší denní teploty 21 až 25°C.

Vítr slabý až mírný západní nebo jihozápadní 1-5 m/s, na východě zpočátku až severozápadní.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty