Patria (Patria Finance)
Investice  |  31.05.2017 07:48:46

Luxusu se má dařit. Díky Evropě a Číně. Poptávka ožívá

Evropa a Čína mohou v roce 2017 počítat s růstem výdajů na luxus. Podporou mají být výdaje na cestování. V případě Číny pak luxusnímu segmentu pomůže v růstovém trendu výdajů na luxus domácí spotřeba. Zato americký trh s luxusem poklesne, tvrdí podle agentury Bloomberg společnost Bain & Co. Ta nakonec zvýšila i prognózu růstu globálních výdajů do luxusního segmentu za rok 2017.

Luxusu se má dařit. Díky cestování a spotřebě

Prognóza počítá s tím, že prodej předmětů, jako jsou designové kabelky či šperky, se zvýší v roce 2017 o 2 až 4 procenta na 259 miliard eur. Původní odhady Bain & Co., vydané v prosinci 2016, počítaly s růstem útrat za luxusní zboží ve výši 1 až 2 procent a nepočítalo e s měnovými dopady. Prognóza vycházela z roku 2016, který luxusu příliš nenahrával. Klíčové společnosti segmentu, jako Burberry či Prada, ale dokázaly udržet prodejní dynamiku i přesto, že v Číně se projevil pokles spotřeby po luxusním zboží a v Evropě kvůli terorismu poklesla výkonnost cestovního ruchu.

Jenže od té doby vykazuje luxusní segment lepší výhled a stal se stabilním segmentem. Potvrzením trendu bylo nakonec oznámení lídrů trhu luxusního zboží, společností LVMH či Kering, o růstu tržeb za první čtvrtletí, jenž překonalo očekávání trhu. Odhady proto počítají s tím, že tržby luxusních značek v roce 2017 porostou rychleji, než se původně očekávalo, ale výkonnost mezi značkami bude více polarizovaná. Důvodem k tomu je podle Bain & Co. Přístup zákazníků, kteří stále více žádají více inovací a kreativity. A v tom vidí Bain & Co. Mezi konkurenty segmentu stále větší rozdíly.

Nová prodejní taktika luxusu: internet

Agentura Bloomberg k tomu uvedla, že změnu designérů či přímo vedení společnosti uskutečnily v roce 2016 firmy Christian Dior, Salvatore Ferragamo a firmou Kering vlastněná značka Brioni. Společnosti z luxusního segmentu tak reagovaly na pomalejší růst tržeb a tím je přiměl přehodnotit své obchodní strategie. Značky v tomto odvětví zvýšily investice do elektronického obchodování a začaly pokrývat nabídku ve všech cenových relacích nabídky zboží. A to proto, aby přitáhly pozornost i mladší klientely.

Bain & Co. říká, že do roku 2020 tržby firem z luxusního segmentu mohou růst, a to až 4procentním ročním tempem. Zvýšená důvěra investorů v luxusní segment a rostoucí poptávka po službách cestovního ruchu pomůže luxusnímu segmentu v Evropě posílit výkonnost o 7 až 9 procent. Čína zaznamená růst luxusního oboru o 6 až 8 procent. Podle prognózy pomůže zvýšit domácí poptávku cenová stabilizace, která přizpůsobí ceny zboží ostatním regionům a to povzbudí spotřebitele k tomu, aby si doma koupili vybrané luxusní zboží. Nepříznivé statistiky má vykázat největší trh s luxusním zbožím na světě, totiž USA. Kvůli komplikacím tradičních obchodních domů v USA a omezováním cestování, má segment klesnout až o 2 procenta.


 
 
 
 
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688