Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  25.05.2017 07:19:26

Akcie bank: Nástup na další korekci či nákupní příležitost?


Pokud už máme Trumpovu rally za sebou, je namístě se ptát, co bude držet ceny akcií bank na vysokých úrovních? Zdá se, že toho může být hodně. Akcie významných amerických bank od JPMorgan Chase až po Bank of America Corp minulý týden ve středu prudce oslabily, některé z nich nejvíce od hlasování o brexitu. Sílí totiž obavy, že se nenaplní Trumpovy plány na schválení legislativy, která by byla vůči bankám přívětivější než současná regulace a omezení. Tyto obavy živí zejména současný politický zmatek v Bílém domě.

Je pochopitelné, že investoři v současné situaci pochybují o naplnění Trumpových slibů v oblasti snižování daní a legislativních změn. Jak ale bylo zmíněno, existuje i řada důvodů k optimismu. I kdyby krize v Bílém domě pokračovala delší dobu, republikáni mají v Kongresu dostatečnou moc, aby změny prosadili. Ministr financí Steven Mnuchin navíc již představil několik návrhů, jak regulaci uvolnit bez nutnosti legislativních změn. Regulátoři by například místo nich mohli nastavit nová pravidla, nebo by nevyžadovali plnění těch stávajících.

Pokud dáme úplně stranou dění ve Washingtonu, je pravděpodobné, že banky jsou na cestě směrem k vyšší ziskovosti. Tu by měl přinést očekávaný růst sazeb a následně vyšší úrokové výnosy finančních institucí. Například Bank of America, jejíž hospodaření je na změny sazeb nejcitlivější, očekává, že každé zvýšení sazeb o 100 bazických bodů jí přinese 3,3 miliardy dolarů čistých úrokových výnosů. Trhy přitom nyní očekávají, že s 82,5% pravděpodobností dojde příští měsíc k dalšímu zvednutí sazeb o 25 bazických bodů. A během zbytku roku se čeká další zvyšování.

Regionální banky v USA pokračují v konsolidaci, která by měla zvýšit jejich zisky a ospravedlnit vyšší valuaci. Pokud se nenaplní volební sliby Donalda Trumpa, mohou se nákladové úspory plynoucí ze synergií dokonce stát jedním z hlavních investičních témat v celém sektoru. Celkově se tedy zdá, že bankovní akcie si nezaslouží výprask, kterého se jim minulý týden dostalo. Naopak. Korekce by mohla spíše představovat nákupní příležitost.

Následující graf ukazuje rozdíl mezi současnou cenou akcií vybraných bank a průměrnou dvanáctiměsíční cílovou cenou analytiků z Wall Street. Nejnižší je tento rozdíl u Citigroup, kde se pohybuje blízko 8 %. Nejvyšší rozdíl najdeme u Morgan Stanley, kde převyšuje 18 %:

 

(Zdroj: Bloomberg Gadfly)

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688