Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  24.05.2017 23:32:12

24. května: Tohle potřebujete vědět nejen o středečním obchodování na amerických burzách

Americké akcie ve středu opět zpevnily a index S&P 500 posunul své zavírací maximum. Trh se soustředil na zprávu z posledního jednání měnového výboru centrální banky USA. Podle zápisu se jeho členové shodli, že by se měli zdržet dalšího zvyšování úrokových sazeb, dokud se nepotvrdí, že nedávné zpomalení růstu HDP bylo jenom přechodné.

Index Dow vzrostl o 0,36 % na 21 012,42 bodu, širší S&P 500 připsal 0,25 % na 2 404,39 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se zvýšil o 0,4 % na 6 163,02 bodu. Index volatility VIX se snížil o 6,53 % na 10,02 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA klesl o přibližně tři bazické body na 2,252 %.

Dařilo se sektoru základních materiálů, realitnímu odvětví nebo sektoru veřejných služeb. V červených číslech skončily pouze energetické odvětví a finanční sektor.

Americké akcie (24. května 2017), zdroj: Google

Jak vyplývá ze zápisu ze zasedání měnového výboru Fedu, téměř všichni členové výboru se také domnívají, že by Fed měl začít ještě letos snižovat objem státních dluhopisů a hypotečních cenných papírů ve svém držení.

Zklamání ve středu přinesly výsledky z maloobchodního sektoru, akcie řetězce Lowe's (-3,00 %) ztratily tři procenta a cena akcií Tiffany & Co. (-8,59 %) klesla o téměř devět procent.

Dolar oslabil, ropa mírně zlevnila 

Dolar v reakci na zveřejněný zápis ze zasedání Fedu oslabil, dolarový index vůči koši šesti měn kolem 21.45 SELČ klesal o 0,22 % na 97,13 bodu. Evropská měna, kterou podporují optimistické údaje o vývoji ekonomiky eurozóny a zmírnění obav z politického vývoje ve Francii, posílila vůči dolaru o 0,28 % na 1,1214 USD.

V poslední době dolar oslaboval kvůli nervozitě způsobené rozhodnutím amerického prezidenta Donalda Trumpa odvolat ředitele FBI Jamese Comeyho, který dohlížel na vyšetřování možného napojení prezidentova týmu na Rusko. Investoři mají také pochybnosti ohledně toho, zda se Trumpovi podaří prosadit slíbené plány na podporu ekonomického růstu.

Ceny ropy na světových trzích ve středu mírně klesly. Trhy čekají, zda se na čtvrteční schůzce Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) ve Vídni dohodne prodloužení smlouvy o omezení těžby. Americké zásoby ropy se podle středeční zprávy vládní energetické agentury EIA snížily více, než čekali analytici, na trhu je ale stále dost suroviny na to, aby mařila snahu OPEC o zvýšení cen.

Severomořská ropa Brent kolem 20.00 SELČ ztrácela 0,32 % na 53,93 USD za barel a cena severoamerické lehké ropy WTI klesala o 0,14 % na 51,31 USD za barel.

Ze středečního jednání mezinárodního ministerského výboru, na němž se sešli někteří klíčoví členové OPEC s producenty z důležitých zemí mimo organizaci, vzešlo doporučení ponechat těžební objemy na stávajících hodnotách. Zpráva Commerzbank bere jako danou věc, že původně dohodnuté snížení těžby bude prodlouženo o dalších devět měsíců.

Pokračování shrnutí středečního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

Další článek: Akciové nápady na příští dny: Goldman Sachs a Pilgrim's Pride

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688