Unikátní systém řeší zabezpečení domácnosti komplexně

Yale Smart Living – komplexní inteligentní řešení zabezpečení domácnosti uvede již brzy na český trh společnost ASSA ABLOY, švédský koncern, který v ČR vlastní například značku FAB. Svou domácnost či firmu budete moci snadno pomocí smartphonu kontrolovat a ovládat téměř odkudkoliv na světě. Pod dohledem budete mít alarmy, digitální dveřní zámky, PIR čidla i detektory kouře. Navíc díky panoramatické kameře, jejíž úhel lze rovněž na dálku měnit, uvidíte na svém mobilu či tabletu vše, co se u vás doma děje.

 Na systém Yale Smart Living lze připojit až 40 zařízení – alarmů, kamer, zásuvek, IP kamer, fotoaparátů PIR a samozřejmě zabezpečovacích systémů. Na dálku umí povolit vstup do domu i lidem, kteří nemají klíče – ty totiž už nejsou potřeba, stačí si odemknout telefonem, PIN kódem nebo otiskem prstu. I z hotelového pokoje na druhém konci světa tak můžete udělit časově limitovaný přístup například sousedovi, který jde opravit kapající kohoutek nebo zkontrolovat, jestli jste vypnuli žehličku. 

Instalace systému je přitom velmi jednoduchá, protože jednotlivé komponenty jsou zcela samostatné a nepotřebují kabelové připojení. Všechny jsou napojeny na centrální jednotku Smart Hub, což proces nastavení výrazně usnadňuje. O maximální výkon a bezpečnost se pak postará technologie 868 MHz, tedy frekvence, která je striktně kontrolována a umožňuje realizaci jasnějšího kanálu s velmi nízkým rušením. 

Unikátní je také možnost zapojit do systému panoramatickou kameru Yale Home View Pan Tilt Zoom. „Díky ní může zákazník zobrazit kontrolovaný prostor na svém smartphonu či tabletu, a to v HD 720 kvalitě. Kamerou může přitom na dálku otáčet, měnit úhel pohledu či přibližovat a oddalovat obraz. Kontrola domácnosti je tak skutečně dokonalá,“ popisuje specialista Antonín Terš z ASSA ABLOY. 

Není nutné propojovat hned všechny přístroje v domácnosti a systém se vyplatí i těm, kteří například nemají doma požární čidla nebo nepotřebují dálkové ovládání pomocí aplikace. Systém Yale Smart Living je velmi variabilní a lze jej doplňovat a rozšiřovat postupně dle potřeby. 

FAB – tradiční česká značka zámků a cylindrických vložek

má za sebou více než stoletou historii. Od r. 1997 je součástí portfolia nadnárodního zámkařského koncernu ASSA ABLOY. Rychnovská továrna ročně produkuje přes 8 milionů cylindrických vložek, samozamykacích zámků, otvíračů dveří a kování, které míří do celého světa. Společnost sází na neustálou inovaci a vývoj. Úzce spolupracuje s vybranými zámečnictvími, jejichž prostřednictvím nabízí nejen široký sortiment výrobků, ale také profesionální servis a poradenství v oblasti zabezpečení.

Více informací na:www.fab.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky