Patria (Patria Finance)
Investice  |  08.05.2017 14:55:22

Další nahrávka: Přibyl, Babiš, informace ze spisu Berreta i Šlachta ministrem

Na internetu se objevila další nahrávka, která má zachycovat šéfa hnutí Andreje Babiše s novinářem Markem Přibilem. Na schůzce Babišovi novinář předává dokumenty, která mají pocházet z policejního vyšetřování případu Beretta, tedy vynášením informací z trestního spisu. Podle Přibila by informace poškodily ČSSD a ODS. Babiš se s novinářem domlouvá na nejvhodnějším termínu zveřejnění. Přibil navrhuje, že zařídí zveřejnění v deníku Právo, aby článek nevyšel v MF Dnes, ve které novinář pracoval a kterou vlastnil Babiš.

Nahrávka byla zveřejněna opět na twitterovém účtu Juliuse Šumana, na kterém se objevily minulý týden i předchozí dvě nahrávky. Na první Babiš mluvil vulgárně o členech vlády včetně Sobotky nebo o novinářích. Sobotku například nazval "největší sviní", kterou potkal. Na druhé se pak s Přibilem baví o zveřejňování kompromitujících materiálů. Babiš kvůli zveřejnění nahrávek podal trestní oznámení. Domnívá se, že útok na něj pochází z okolí ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). Sociální demokracie jakoukoli spojitost odmítá.

Na nejnovější nahrávce mluví většinu času Přibil. Babišovi nabízí a předává dokumenty z takzvané Beretty. "Už jsem sehnal výslechy jednotlivých lidí," říká Přibil. Mají obsahovat podle něj informace například o "ustanovení Bílka", které se mělo stát z popudu někdejšího ministra vnitra Ivana Langera (ODS). Na mysli má pravděpodobně prvního ředitele policejní inspekce Ivana Bílka. Přibil říká, že jde o citlivé věci, které ještě "s nikým z novin" nekonzultoval. Dopad by podle něj měly zejména na ČSSD a ODS. Přibil se ptá Babiše, jestli to může publikovat. Šéf hnutí ANO příliš dokumenty nekomentuje, ptá se na jednotlivé osoby, kterých se spis týká.

O něco později se oba aktéři nahrávky domlouvají na načasování publikování. "Já bych to načasoval někdy před ten jejich sněm socanský něco, a něco před volbami," říká Babiš. Přibil odpovídá, že protože to je cílená akce, tak je schopen to "pustit" jinam. "Aby to napsali třeba v Právu, když jsem tam deset let dělal," řekl. Dodal, že na tom by se domluvil s "Frantou Nachtigallem", který pracuje jako ředitel strategického rozvoje Mafry. V Právu by se chtěl domluvit s "dobrým kamarádem" Jiřím Barešem.

Na závěr Přibil říká, že zdroje původu dokumentů jsou policisté nebo bývalí policisté, a že vyzvídají, jestli "se může počítat" s tím, že by se v budoucnu bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta stal ministrem. Babiš na to říká, že mu Šlachta vzkázal, že by chtěl být policejním prezidentem.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688