Emil Dočkal (Dower-D)
Akcie v ČR  |  08.05.2017 11:56:29

DOWER-D: Na akciové trhy brzy vstoupí generace 21. století!

Emmanuel Macron? Dobře nebo špatně? Názory na výsledky francouzských prezidentských voleb budou samozřejmě různé, ale za DOWER-D DOBŘE. Hlavní důvod proč dobře vidíme v řešení generačního problému. Už žádné kyvadlo mezi levicí a pravicí. Do hry se dere důležitější faktor. Generační. Je na čase, aby se rozhodování nad osudem lidstva ve 21. století ujala ta generace, které se toto století týká nejvíc. A to se vítězstvím Macrona ve francouzských prezidentských volbách stalo. Generace Trumpů, Zemanů a jim podobným se už nedokáže dívat na svět jinak než očima minulého století.

Výsledek francouzských prezidentských voleb vnímáme v DOWER-D pozitivně. I směrem k dalšímu vývoji na akciových trzích. Generace politiků 20. století sice bude ještě nějakou dobu za své "minulé války" bojovat, viz v Česku Zemanovo dehonestování premiéra Sobotky. Život jde ale dál. Protekcionalismus, pořád někde nějaký nepřítel, ten či onen FIRST, hrozby silou, atd, atd. Už hrozilo, že staré návyky přejdou na mladé politiky.

S Emmanuelem Macronem možná dostal svět šanci, aby se již do hry naplno zapojili ti, kterým bude 21. století patřit. Tedy ne Amerika FIRST, ne Francie FIRST, ale nastupující generace FIRST. To je oč tu, a nejen ve Francii, aktuálně běží! Možná ale nakonec skončí všechno i špatně. Nic v životě není jisté. To teď ale není důležité. Důležitý je pokus a odvaha Francouzů se konečně a se vším co k tomu patří přesunout do 21. století. Už žádné zastavení v půli cesty. jako tomu teď pořád v Evropě ještě je.

Evropa možná dostává s Emmanulem Marconem novou šanci. Šanci stát se opět kolébkou vzdělanosti a moudrosti. Přejme si, aby se jí to podařilo. Situace už není tak dramatická jako ještě v pátek. Brzy budou reagovat i akciové trhy. Díky postojům českého premiéra se možná ke generačnímu problému "generaci senilních starců" vyjádří i Česko.

A jak se vše projeví na akciových trzích?

Určitě ještě ne už v nastávajícím týdnu. Politický kvas bude pokračovat, nicméně postoj investorů 21. století ke kapitálovým, potažmo akciovým trhům se bude měnit. S vysokou pravděpodobností se například změní pohled na akciové trhy u střední třídy. Pochopí, že investování je jednou z cest ke zvyšování, ale hlavně uchování bohatství. Pochopí, že opravdová odvaha očištěná od floskulí a fází vede k bohatství. Pouhý zaměstnanecký vztah a "chození si pro výplatu a odměny" k němu nevede. Jen budování příležitostí mít kam investovat peníze, aby vedly ke generování dalších peněz je cestou k budování osobního bohatství. Žádné politické pletichy se slepou a pohodlnou oddaností k tomu či onomu politickému guru.

Na tuzemském akciovém trhu se v pátek naposledy obchodovalo s akciemi O2 s právem na dividendu. Od úterý jsou pro investory na pořadu dne dividendy VIG a Erste Bank. A co pak až oběhneme všechny dividendy? Spekulace, jak znovu navýšit základní kapitál, který se nám při "obíhání dividend" snížil. Na domácí akciové kolbiště už také vstupují firemní hospodářské výsledky 1Q 2017. Investory už potěšila Komerční banka. A právě znalost firemních výsledků bude cestou k racionálním spekulacím vedoucím ke zvyšování základního kapitálu. Ale to už je jiný příběh a k němu zase někdy příště.

 

DOWER-D 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 11:38  Pilulka: Prodej aktivit v Rakousku společnosti Vamida Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688