TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  05.05.2017 09:00:26

Mezi Zemanem a Sobotkou to vře už 15 let! PŘEHLED sporů


Miloš Zeman byl v roce 2003 stále ještě vlivným členem ČSSD a chtěl se stát prezidentem. Nakonec ho ale v prezidentské volbě proti Václavu Klausovi nepodpořili ani někteří sociální demokraté. A Miloš Zeman na to nezapomněl dodnes.

"Počínaje neúspěšnou prezidentskou volbou v roce 2003 lze v jeho dalším politickém angažmá pozorovat příklady jednání, které sociální demokracii poškozovaly," prohlásil tehdy nynější premiér Bohuslav Sobotka.

"Mám-li být smířlivý, musím říci, že lidsky dokážu pochopit, jestliže zrádce omlouvá svoji vlastní zradu," reagoval Miloš Zeman.

O rok později, když byl premiérem a šéfem sociální demokracie Stanislav Gross a Sobotka ministrem financí, se chtěl Zeman vrátit do vysoké politiky. "Mojí ambicí je, aby ze sociální demokracie konečně odešli hlupáci," tvrdil Zeman. "Nemyslím si, že by podobné návraty vyřešily situaci sociální demokracie," kontroval Sobotka.

A i v dalších letech se tito dva pánové špičkovali. Například i v roce 2012, kdy kandidoval Zeman znovu na prezidenta. Sobotka se tehdy o kandidátech nevyjadřoval zrovna uctivě. Dokonce sdílel i video, kde zahraničnímu politikovi v letech vypadla zubní protéza a k tomu napsal, že podobná věc nás také čeká.

"Prostě jsem si představil tu partičku mocichtivých sedmdesátníků, deroucích se na Hrad, a neudržel jsem se," vysvětloval Sobotka potupný příspěvek. "Některé politiky vede zoufalství z jejich vlastní neschopnosti k hloupým výrokům," odpovídal Zeman.

 A ostrá slova si vyměňovali dál. Takto například odpovídal prezident na dotaz občana, jak se dá zbavit premiéra: "Chcete-li se zbavit jakéhokoli politika, prezidenta nevyjímaje, je k tomu jediná demokratická cesta, a to jsou svobodné volby. A pak existuje nedemokratická cesta a ta se jmenuje kalašnikov," šokoval prezident.

"Jsme s vysokou pravděpodobností jediná země v civilizovaném světě, kde prezident veřejně vyzývá k zabití předsedy vlády. Já se s tím vyrovnám, ale vadí mi, že tím Zeman děsí moje děti, celou rodinu a přátele," obul se do Zemana naposledy Sobotka.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688