Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  04.05.2017 15:42:29

Instagram a mobilní reklama. Jim vděčí Facebook za příznivé hospodaření

Provozovatel nejznámější světové sociální sítě - Facebook Inc. neztrácí ze ziskového trendu. Za 1. čtvrtletí 2017 totiž výrazně zvýšil tržby i zisk, za což vděčí hlavně prudkému nárůstu příjmů z reklamy. A co víc – počet uživatelů jeho sociální sítě se blíží celosvětově dvěma miliardám uživatelů.

Příjmy zajišťuje reklama 

Zisk Facebooku Inc. za první tři měsíce roku 2017 vyskočil v meziročním srovnání o 76 % na 3,06 miliardy amerických dolarů, chcete-li 1,04 USD na akcii. V loňském roce firma v prvním čtvrtletí oznámila zisk ve výši 1,74 miliardy USD, tedy 60 centů na akci. Tržby společnosti nyní meziročně vzrostly o 49 % na 8,03 miliardy USD, odhady čekaly tržby ve výši 7,84 miliardy USD

Celkové tržby Facebooku dosáhly 8,03 miliardy USD a z toho výnosy z reklamy činily 7,86 miliardy USD. Příjmy z mobilních reklam se na tom podílely 85 procenty proti 82 procentům o rok dříve a 84 procentům v předešlém čtvrtletí. Podle agentury Reuters odhady trhu počítaly s tím, že příjmy z reklamy dosáhnou na 7,68 miliardy USD. Výzkumná firma eMarketer předpokládá, že firma v celém letošním roce zvýší výnosy z mobilní reklamy o 42 procent na 31,9 miliardy USD. Podíl Facebooku na světovém trhu mobilní reklamy by tak činil 22,6 procenta ve srovnání s více než 35 procenty, které má lídr tohoto trhu Google.

Facebook má i nevyřešené problémy 

Při hodnocení výsledků hospodaření se analytici shodují v několika bodech – zveřejněná data překonala odhady trhu, příznivě se hodnotí také to, že se Facebooku vyplácí sázka na videoobsah a reklamu v této oblasti. Reklamní byznys Facebooku vykázal meziroční nárůst o 50 % a je jedním z faktorů růstu tržeb firmy. Dalším hnacím faktorem pro růst příjmů je i posilování platformy Instagram, která se zabývá sdílením fotografií. Facebook během prvních tří měsíců roku 2017 získal 80 milionů nových uživatelů a počet jeho aktivních měsíčních uživatelů vzrostl o 17 % na 1,94 miliardy. Počet denních uživatelů vzrostl o 18 % na 1,28 miliardy.

Mobilní telefony mají podle mínění serveru CNBC.com Faceboku zajistit dobrá čísla i v budoucnu. Statistiky totiž meziročně ukazují na to, že stále více uživatelů Facebooku přistupuje do sociální sítě z mobilu, spíše než z jiných zařízení. Za nevyřešené problémy považují komentátoři budoucnost projektu Oculus, tedy společnosti pro virtuální realitu a také vyřešení neobvyklé struktury akcií, která by potenciálně umožnila generálnímu řediteli společnosti Marku Zuckerbergovi prodat své akcie a současně držet i nadále kontrolu nad společností.

 

 
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688