Patria (Patria Finance)
Investice  |  03.05.2017 17:03:52

Vlastník většiny v majiteli TV Nova zvedl zisk i marže. Time Warneru se daří

 

Majiteli nadpolovičního podílu v majiteli tuzemské televize Nova se čtvrtletí vydařilo. Americká mediální společnost Time Warner (TWX), která ovládá většinu v mediální skupiny Central European Media Enterprises (CETV) v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 17,3 procenta na 1,42 miliardy amerických dolarů. K růstu přispěl úspěch filmů Kong: Ostrov lebek a LEGO Batman film. Time Warner je krom jiného v procesu převzetí telekomunikační společností AT&T.

Zisk na akcii bez mimořádných položek činil 1,66 dolaru, a výrazně tak překonal odhady analytiků v anketě agentury Thomson Reuters, kteří čekali zisk 1,45 USD na akcii. Tržby se ve čtvrtletí zvýšily o 5,9 procenta na 7,74 miliardy USD, k růstu přispěly všechny velké provozní divize. Time Warner mimo jiné vlastní televizní kanály HBO, CNN či Cartoon Networks a filmové studio Warner Bros.

„Mediální gigant držel tržby v souladu s očekáváním trhu. Při 6% meziročním růstu se dostaly na 7,7 mld. USD. Provozní zisk se usadil na 2,1 mld. USD. To značí marži 27,8 % (+40 bps yoy), což je proti trhem očekávané hodnotě 26 % značný rozdíl. Čistý zisk na akcii nakonec vyskočil meziročně o 11,5 %, přičemž trhy předpokládaly výsledek nižší o 22 centů na akcii,“ hodnotí analytik Patria Finance Ján Hladký.

Příjmy divize Warner Bros, která je největší ze všech divizí, vzrostly o osm procent na 3,4 miliardy USD. Příjmy divize HBO se zvýšily o čtyři procenta na 1,6 miliardy USD a provozní zisk o 22 procent.

„Provozní zisk překvapil nejvíce v divizi Warner Bros, ve které taky nejrychleji rostl. Meziročně nabral 45 % na 510 mil. USD s konsensem na úrovni 390 mil. USD. Pod úspěch se podepsalo úspěšné uvedení filmů Kong a LEGO Batman, které se přesně předvídá jen velice obtížně. Divize HBO má za sebou také dobrý kvartál. Její provozní zisk poskočil meziročně o 7 procent na 600 mil. USD, zatímco trhy předpokládaly 540 mil. USD. Poslední divize, Turner, která je největším generátorem provozního zisku, na predikce nedosáhla kvůli pomalejšímu růstu příjmů z reklamy,“ hodnotí dále Hladký.

Společnost AT&T, která je druhým největším mobilním operátorem a největším provozovatelem pevných linek v USA, se dohodla na převzetí skupiny Time Warner za 85,4 miliardy USD loni v říjnu. Spojení obou firem kritizoval během své předvolební kampaně současný americký prezident Donald Trump. Time Warner dnes uvedl, že firmy by měly sloučení dokončit koncem letošního roku.

„K chystané akvizici telekomunikační společnosti AT&T se management vyjádřil slovy, že všechno probíhá dle plánu a uzavření by mělo proběhnout do konce roku 2017. Informace k výhledu pro rok 2017 management neposkytl. Akcie TWX po otevření amerického trhu drobně posilují,“ uzavřel Ján Hladký.


 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688