TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  29.04.2017 21:34:55

Předpověď počasí: V květnu bude hodně pršet, na prvního máje se oteplí.

Ačkoli na svátek zamilovaných předpovídají meteorologové až 17 °C, radost z mírného oteplení kazí fakt, že bude pod mrakem. A nevyhneme se ani přeháňkám, déšť nás čeká i v následujících dnech.

"V prvním květnovém týdnu bude pokračovat teplotně podprůměrné a srážkově nadprůměrné počasí druhé poloviny dubna," upozorňuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Jen teploty vzduchu budou vzhledem k postupující roční době o něco vyšší, avšak zůstanou pod dlouhodobým průměrem začátku května.

"V dalších třech týdnech (8.5. až 28.5.) se teploty vzduchu budou postupně dostávat do převážně průměrných hodnot. I srážkově předpokládáme další týdny předpovědi až do 28.5. průměrné," dodal ČHMÚ.

Předpověď na týden:

Neděle

Polojasno až skoro jasno, přechodně až oblačno. V noci a ráno ojediněle přeháňky, nad 800 m sněhové. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, v 1000 m na horách kolem 5 °C. Zpočátku slabý proměnlivý, postupně mírný východní vítr 3 až 7 m/s.

Pondělí

Polojasno, během dne přibývání oblačnosti a večer na jihozápadě a západě území místy déšť. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na jižní Moravě a Českomoravské vrchovině čerstvý 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Úterý

Oblačno až zataženo, od jihozápadu s občasným deštěm nebo přeháňkami, na jihozápadě území zpočátku nad 900 m sněžení. Ojediněle možnost bouřky. Odpoledne a večer od jihu ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C, na východě až 16 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude v Čechách měnit na západní.

Středa

Zataženo až oblačno, místy, během dne na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C, na východě až 16 °C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Čtvrtek

Zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C, na jihovýchodě až 16 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Pátek až neděle

Zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 8 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C.

Podrobně na meteobox.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688