Roman Havlíček (Meteobox)
17.04.2017 00:47:05

Studené počasí přitvrdí, sníh a mráz zavítají i do nížin.

Do střední Evropy bude postupovat mělká tlaková níže, po její zadní straně k nám ještě zesílí příliv studeného vzduchu od severu až severovýchodu. Tlaková níže se bude udržovat východně od našeho území i v dalších dnech a oblačností i srážkami bude zasahovat k nám, zejména do východní poloviny území. V druhé polovině týdne se k nám od severozápadu rozšíří oblast vysokého tlaku vzduchu, po její přední straně bude postupovat další studená fronta a o víkendu ovlivní i počasí u nás.

 

V noci bude oblačno až polojasno, místy ještě doznívající přeháňky, od 600 m n.m., postupně od 400 m n.m. srážky sněhové. Postupně od západu přibývání oblačnosti i srážek.

Nejnižší noční teploty 4 až 0°C, při delším vyjasnění a utišení větru až -2°C.

Vítr slabý proměnlivý nebo západní do 4 m/s, k ránu v Čechách místy zesilující.

 

V pondělí bude oblačno až zataženo, postupně občas déšť nebo přeháňky, od 600 m n.m. většinou srážky sněhové. Zpočátku na východě přechodně ještě polojasno.

Nejvyšší denní teploty 7 až 11°C, v jihozápadní polovině Čech při srážkách jen kolem 5°C.

V 1000 m n.m. kolem 1°C.

Vítr slabý až mírný západní až jihozápadní 2-7 m/s, později se bude stáčet na severozápadní až severní, místy v nárazech až 15 m/s, na východě až severovýchodní.

 

V úterý bude zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, od 400 m n.m., postupně od západu ve všech polohách srážky sněhové. Na severovýchodě na horách i trvalejší a vydatnější sněžení, místy se budou tvořit sněhové jazyky a později i závěje. Ojediněle náledí.

Nejnižší noční teploty 4 až -1°C.

Nejvyšší denní teploty 5 až 9°C, při srážkách může být i chladněji.

Vítr čerstvý severozápadní až severovýchodní 4-9 m/s, v nárazech 15-20 m/s, na horách na severovýchodě večer až kolem 25 m/s.

 

Ve středu bude oblačno až zataženo, zejména v jihovýchodní polovině území s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami, na severozápadě přechodně i polojasno. Později ubývání oblačnosti i srážek. Ojediněle náledí.

Nejnižší noční teploty 2 až -2°C.

Nejvyšší denní teploty 2 až 6°C, v Čechách ojediněle až 8°C.

Vítr čerstvý severní až severovýchodní 6-11 m/s, v nárazech až 15-20 m/s, na severovýchodě na horách 25-30 m/s, večer bude postupně slábnout

 

Výhled od čtvrtka do neděle : zpočátku velká oblačnost, v jihovýchodní polovině území občas sněžení nebo sněhové přeháňky, postupně i zde ubývání oblačnosti a ustávání srážek. V pátek přechodně méně oblačnosti, ojediněle mlhy. O víkendu opět velká oblačnost, občas déšť nebo přeháňky, od 700 m n.m. a postupně i níže srážky většinou sněhové.

Nejnižší noční teploty 2 až -3°C, při vyjasnění až -6°C, v pátek -2 až -6°C, při vyjasnění utišení větru a na sněhové pokrývce až kolem -8°C, v sobotu přechodně 4 až-1°C.

Nejvyšší denní teploty zpočátku 7 až 11°C, místy až 13°C, v neděli opět slabé ochlazení.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty