Patria (Patria Finance)
Investice  |  12.04.2017 17:08:33

Vraťte se k nám zpátky. Dáme vám nejlepší záruky, láká americký VW zákazníky

Zapomeňte na aféru Volkswagenu Dieselgate, milí zákazníci a investoři. Volkswagen AG chce své americké zákazníky, kteří ji opustili právě kvůli tomu, že jim firma lhala o emisích dieselových motorů, zpět. A nebojí se proto sáhnout k netradičním nabídkám.

Německá automobilka Volkswagen AG připouští, že se chce rychle zotavit z průšvihu, který vypukl v roce 2015 instalací tajného softwaru do řídících jednotek dieselových motorů, jenž poté umožnil zkreslovat testy emisí. Proto nyní VW přichází s akčními kroky, které mají americké zákazníky přesvědčit o tom, že mohou firmě věřit. Pilířem nabídky jsou garanční podmínky, které jsou dvakrát tak delší oproti stávajícím a absolutně nejdelší na americkém trhu.

Na autosalonu v New Yorku firma oznámila, že hodlá zákazníkům nabízet až šestiletou záruku v kombinaci s garancemi pro ujetí 72 000 mílí, tedy necelých 116 tisíc kilometrů pro modely z výrobní série roku 2018 Atlas a Tiguan. Ty by měly přijít do prodejní sítě během roku 2017. Srovnání garančních podmínek s konkurencí podle agentury Reuters vyznívá nyní ve prospěch značky Volkswagen

Ostatní automobilky totiž nabízejí na americkém trhu pro modely sportovně užitkových aut (SUV), do které modely VW Tiguan a Atlas patří, většinou horší podmínky. Jde totiž jen o tříleté záruky s garancí na 36 000 ujetých mil, tedy necelých 58 tisíc kilometrů. Zatím nejdelší garance užívají v USA zákazníci Hyundai Motor Co a Kia Motors Corp. kteří mohou počítat s pětiletou zárukou či ujetím 60 000 mil. 

A jak se plánované kroky projeví v účetních knihách VW? Americká pobočka Volkswagenu plánuje navýšení tržeb z prodejů aut v tomto roce v meziročním srovnání o 10 procent vyšší, když za rok 2016 došlo k poklesu o 8 procent na 323 000 vozů a propadu o 5 procent v roce 2015. 

Podle oslovených analytiků, které citovala agentura Reuters, je současná nabídka automobilky pro zákazníky lákavá. „Američané jsou lidé, kteří rádi odpustí. Ale musíte jim říct, že litujete předchozích špatných kroků a dát jim novou, lepší nabídku,“ citovala agentura Reuters Mika Jacksona, generálního ředitele AutoNation Inc, největšího amerického dealera značky VW. Na nákladech za urovnání aféry ovšem Volkswagen zaplatí až 25 miliard amerických dolarů, jen ve Spojených státech amerických.

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688