Inzerce (Inzerce)
Úvěry, půjčky  |  05.04.2017 09:00:00REKLAMA

Neúčelové půjčky zlevňují. Úvěr na cokoliv sjednáte všude.

Úvěr na cokoliv sjednáte všude

Sjednat neúčelový úvěr s úrokovou sazbou pod 10 % dnes není žádný problém. Výhodné úroky navíc nabízí nejen stálice mezi bankami, ale i řada nebankovních společností. Jak vybrat tu nejlepší půjčku na cokoliv? A jaké úrokové sazby u neúčelových půjček lze v současnosti získat?

Bankovní domy i nebankovní společnosti mají ve svém portfoliu hned několik typů úvěrů, jejichž úrokové sazby se navzájem výrazně ovlivňují. Stále nízké úročení hypoték tak přispívá i k výhodnosti dražších neúčelových půjček.

Na cokoliv vám půjčí i v nebankovní společnosti

Úrokové sazby hypoték na bydlení v loňském roce lámaly rekordy. Ruku v ruce se snižovaly také úroky spotřebitelských půjček, a tak ať už jste si chtěli půjčit na auto, opravu bytu nebo nový elektrospotřebič, ušetřili jste. Levné půjčky navíc lákaly a stále lákají k větší spotřebě.

Výhodou neúčelových úvěrů je jejich flexibilita. Využít je můžete na cokoliv. Jsou skvělou finanční rezervou v případě nedostatku peněz. Sjednat si neúčelovou půjčku proto můžete na zaplacení dluhu i nájmu. V portfoliu je nenajdete jen u bank, ale také v nabídce nebankovních společností. Navíc lze neúčelový úvěr vyřídit i díky peer-to-peer platformám. Půjčky od lidí pro lidi je možné sjednat na cokoliv.

Nejlevnější neúčelová půjčka je od lidí

Aktuálně se úrokové sazby neúčelových půjček pohybují od necelých 4 %. Úrok od 3,99 % a úvěr do výše až 500 000 Kč nabízí Zonky. Levněji a s klidem je možné splácet lidem až po dobu sedmi let.

Na úrokovou sazbu od 5 % pak láká Sberbank, Equa bank a UniCredit Bank. Stejně tak sazbu od 5 % nabízí i nebankovní půjčka od Cofidis. Matadoři, jako jsou Česká spořitelna a Komerční banka, úročí neúčelové úvěry od 6,9 %. Stejnou sazbu najdete také v Air bank a v MONETA Money Bank.

Porovnávat jen úrokové sazby nestačí

Nejvýhodnější půjčka není jen o nízké úrokové sazbě. Zohlednit je zapotřebí i další parametry a podmínky neúčelového úvěru. Výhodnost se odvíjí například od doby splatnosti a výše půjčené sumy. Čím více si půjčíte a čím déle budete splácet, tím více poskytovateli zaplatíte. Konečnou cenu úvěru vám napoví roční procentní sazba nákladů (RPSN).

Při výběru úvěru proto není důležité brát v potaz pouze to, zda si chcete půjčit na koupi nového automobilu, na zaplacení stávajících dluhů, na pořízení nemovitosti nebo na rekonstrukci bytu. Porovnávat jen účelovost rozhodně nestačí. Aktuální nabídku na finančním trhu porovnávejte také podle:

- maximální výše úvěru,

- doby splatnosti,

- úrokové sazby,

- roční procentní sazby nákladů.

K rychlému a snadnému srovnání využijte online kalkulačky, které vám nabídnou dokonalý přehled bankovních i nebankovních poskytovatelů a jejich produktů.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Přečtěte si také:

09.01.2024Průměrné úroky úvěrů na cokoli v prosinci stouply na 8,84 procenta Broker Consulting (Broker Consulting)
29.03.2023Fotovoltaika a tepelná čerpadla: ne všude, ne cokoliv a ne pro všechny ČKAIT (Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků)
14.09.2022Půjčka vs. úvěr: Kdy si berete půjčku a kdy úvěr? Iva Grácová (Bezvafinance)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688