Lucie Vlková (Slůně - svět jazyků )
Okénko pro podnikatele  |  30.03.2017 16:34:47

Výuka cizích jazyků u dětí a teenagerů

Domnívám se, že stejně jako každá jiná dovednost, tak i jazyková vybavenost utváří naši osobnost. Čím více podnětů na nás, a to hlavně v dětství a mladé dospělosti působí, tím pestřejší osobnost si pěstujeme. U cizích jazyků toto pravidlo platí stoprocentně.

Čím dříve, tím lépe

Kdy je nejlepší čas začít s druhým jazykem u malých dětí? Anebo je lepší počkat na školní docházku a děti tak zbytečně nezatěžovat? Je to záležitost velmi individuální, nicméně obecně platí, že děti vyrůstající v bilingvním prostředí se díky různorodosti pramenící ze dvou jazyků hůře orientují a mohou se jevit jako pomalejší. Tato disbalance se však kolem 3. třídy základní školy vyrovnává. A také na druhou stranu kolem 6. roku věku se zavírá tzv. fonetické síto. Malé děti nasávají všechny zvuky a všechny je umí nejen perfektně vnímat, ale i jakoby třídit do skupin dle podobnosti zvuků. Tedy dokážou rozlišit do jakého jazyka to či ono slovíčko patří. Když dítě poporoste, toto síto se zavře. A víme z vlastní zkušenosti, jak těžké je se něco učit a těžké si to také zapamatovat. O nějakém „nasátí“ slovní zásoby nemůže být řeč. Nemá-li dítě žádné základy, dříve nebo později potřebuje ke svému vzdělávání i jiná doučování a k angličtině jako takové pak nemá kladný vztah. Kladný vztah k cizímu jazyku je klíčovým aspektem. Učení se stane samozřejmou věcí a to je výhoda, kterou můžeme dětem my dospělí pouze závidět. V žádném případě se však dítě do učení cizího jazyka nesmí nutit. Vytvořilo by si negativní vztah a to by mohlo ovlivnit i jeho studia v dalších letech. Je tedy zapotřebí výuku vést zábavně a formou hry vedenou profesionálními učiteli či lektory. 

Výuka v přirozeném prostředí

Téměř v každém městě najdete školku či jazykovou školu, která Vám slibuje začít s výukou Vašich dětí. Ne každá taková výuka probíhá efektivním způsobem. Je pak na našem zvážení, zda je to to, co od výuky, za kterou platíme, očekáváme. Asi není novinkou, že přibrat si cizí jazyk stejně jako nás rodiče učili mateřštinu, by bylo ideální. Tomuto modelu se můžeme však přiblížit. Ptáte se jak? Co takhle na pár týdnů poslat Vaše dítko na jazykový pobyt v zahraničí. Bude v přirozeném prostředí jazyka, pozná odlišnou kulturu, do určité míry se i osamostatní. Nabídka zahraničních jazykových kurzů je široká – stačí si jen vybrat takový, který bude nejvíce vyhovovat Vám i Vašemu pokladu.

Lucie Vlková

Lucie Vlková Ředitelka, jednatelka, převážné zaměření na HR činnosti, business rozvoj a business konzultace uvnitř firmy pro pobočky v rámci České republiky, aktivní networking jako součást rozvoje firmy. Studovala v České republice a ve Velké Británii. Před 18 lety s nejlepším kamarádem Petrem Paskem spoluzaložila v Ostravě jazykovou školu a překladatelskou agenturu Slůně – svět jazyků.




Logo Slůně - svět jazyků

Slůně - svět jazyků

Jazyky, jazyky, jazyky.

1) jazyková škola: profesionální jazyková výuka po celé České republice. Kvalifikovaní lektoři, on-line správa kurzů. Firemní kurzy, skupinový kurzy, individuální kurzy, dětské kurzy, všechny úrovně, všechny jazyky.
2) překladatelská agentura: profesionální překladatelů a tlumočníci, 115 jazyků, CAT nástroje na zkvalitnění, zrychlení a zlevnění procesu překladů, soudní ověření, výjezdy do zahraničí, velké překladatelské projekty. 3) jazykové kurzy v zahraničí: 13 zemí, 7 jazyků, prověřené školy, dlouhodobá zkušenost, možnost kombinace výuky v ČR a zahraničí pro rychlejší ovládnutí jazyka.

Slůně - svět jazyků je na trhu od roku 1998. Aktuálně působí díky svým pobočkám v Praze, Ostravě, Brnu, Plzni, Pardubicích a Hradci Králové po celém území České republiky.
"Slůně, svět jazyků" www.slune.cz


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko pro podnikatele:

17.03.2024  Jak proměnit svůj relax s golfovou holí v nejlepší investici roku? Exkluzivní... Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
02.03.2024  Proč je dovolená na Maledivách skvělou investicí do vašeho zdraví a pohody Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
25.02.2024  NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE HAVAJE Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)

Přečtěte si také:

07.09.2017Proč se učit cizí jazyky? Lucie Vlková (Slůně - svět jazyků )
24.07.2017Nejžádanější cizí jazyky Lucie Vlková (Slůně - svět jazyků )
13.06.2017Benefit pro zaměstnance: výuka cizích jazyků (2/2): Blended learning Lucie Vlková (Slůně - svět jazyků )
09.06.2017Benefit pro zaměstnance: výuka cizích jazyků (1/2): E-learning Lucie Vlková (Slůně - svět jazyků )



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688