BHS (BH Securities a.s.)
Investice  |  21.03.2017 10:27:03

Ranní kafe 21.3.2017 - výsledky ČEZ

Americké akcie mírně klesaly, taženy zejména finančními tituly a energiemi. Dolar pokračoval v pozvolném oslabování v prodloužené reakci na uvolněnější zvedání sazeb FEDem. Představitelé OPEC soukromě i veřejně prohlašují, že jsou pro prodloužení produkčních kvót, pokud budou souhlasit i nečlenské země.


Energetická skupina ČEZ dnes ráno zveřejnila hospodářské výsledky za rok 2016. Společnost porazila očekávání zisku EBITDA za rok 2016 primárně kvůli položkám, které se v budoucnu nebudou opakovat. Představenstvo valné hromadě navrhne výplatu hrubé dividendy 33 na akcii. Jde o pokles o 17,5 % oproti loňskému roku.

 

Meziročně EBITDA klesla o 11 %, z toho většina poklesu byla způsobena poklesem cen elektřiny. Společnost dodala zisk EBITDA 58,1 mld. CZK, oproti výhledu 56 mld. Zisk EBIT činil 26,1 mld. CZK, jde o meziroční pokles o 10 %. Čistý zisk 14,6 mld. CZK byl meziročně nižší o 29 % v důsledku velkých jednorázových negativních položek, zejména ztrátě na turecké liře.

 

Z hlediska budoucích cen elektřiny si ČEZ již zajistil prakticky veškerou produkci na letošní rok, 71 % výroby roku 2018 za průměrnou cenu 29 EUR/MWh a 37 % očekáváné produkce roku 2019 za cenu 29,5 EUR/MWh. ČEZ si tím konzervativně zamyká současné nízké ceny elektřiny na většinu nejbližší produkce, zbavuje se ale také potenciálu při růstu cen elektřiny.

 

Energetický gigant očekává pro letošní celý rok zisk EBITDA ve výši 52 mld. CZK a upravený čistý zisk ve výši 12 až 17 mld. CZK. To by znamenalo pokles EBITDA o 10,5 %. Pokud je výhled managementu konzervativní, mohl by se reálný pokles EBITDA výrazně zpomalit nebo dokonce zastavit.


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 10:38  Moneta: Růst provozního zisku, tvorba opravných položek - Odhady výsledků Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688