Roman Havlíček (Meteobox)
17.03.2017 00:08:43

Víkend bude chladný, deštivý a větrný, na horách začne sněžit. Příští týden přechodně ubývání oblačnosti a oteplení.

Tlaková výše ustoupí k jihovýchodu, zítra do střední Evropy postoupí studená fronta. Za ní k nám pronikne chladnější vzduch od severozápadu. V sobotu pak bude následovat další frontální systém. V neděli bude počasí u nás ovlivňovat teplá fronta, za ní k nám začne proudit teplejší vzduch od západu. V dalších dnech budeme na okraji oblasti vyššího tlaku vzduchu. Postupně nás začne od západu ovlivňovat brázda nižšího tlaku vzduchu.


 

V noci bude jasno až polojasno, zpočátku na severovýchodě až oblačno.

Nejnižší noční teploty 3 až -1°C, při větru i tepleji.

Vítr slabý proměnlivý nebo jižní do 4 m/s.

 

pátek bude zpočátku jasno až polojasno, postupně od severozápadu přibývání oblačnosti a občas déšť nebo přeháňky, na severu večer postupně nad 800 m n.m. srážky smíšené nebo sněhové. Ojediněle i možnost bouřky.

Nejvyšší denní teploty 14 až 19°C, později odpoledne od severozápadu ochlazování.

V 1000 m n.m. kolem 8°C

Vítr slabý proměnlivý nebo jižní, postupně během dne mírný jihozápadní až západní 3-8 m/s, místy s nárazy až 15 m/s, na frontě přechodně zesilující s nárazy až kolem 20 m/s, se bude za frontou stáčet na severozápadní a zeslábne.

 

V sobotu sobotu bude většinou zataženo, místy, postupně na většině území s deštěm, zpočátku od 700 m n.m., postupně až od 1000 m n.m. srážky sněhové. Později protrhávání oblačnosti a místy přeháňky. Na horách i možnost trvalejších a vydatnějších srážek.

Nejnižší noční teploty 6 až 1°C.

Nejvyšší denní teploty 5 až 10°C.

Vítr mírný západní až jihozápadní 2-7 m/s, během dne bude zesilovat na 5-10 m/s, v nárazech 15-20 m/s, později večer se bude stáčet na severozápadní.

 

V neděli bude zpočátku proměnlivá oblačnost, místy přeháňky, od 800 m n.m., na severu již od 500 m n.m. srážky sněhové. Během dne od západu zataženo s občasným deštěm, postupně až od 1000 m n.m. srážky sněhové.

Nejnižší noční teploty 6 až 2°C, při zmenšené oblačnosti a utišení větru až -1°C.

Nejvyšší denní teploty 7 až 12°C.

Vítr slabý až mírný západní až severozápadní 1-6 m/s, odpoledne během dne bude zesilovat na 3-8 m/s, v nárazech až 15 m/s.

 

Výhled od pondělí do čtvrtka : bude zpočátku zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, postupně až polojasno, ráno místy mlhy. V závěru období přibývání oblačnosti i srážek.

Nejnižší noční teploty 8 až 3°C, při zmenšené oblačnosti a utišení větru až 0°C.

Nejvyšší denní teploty zpočátku 11 až 16°C, postupně 13 až 18°C.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty