Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  15.03.2017 17:03:58

Pražská burza udržela mírně ziskový trend. Trojlístek akcií připsal zisk větší než 1 procento

Pražská burza středou 15. března 2017 navázala na předchozí nepříliš výrazné výkony. A to i přesto, že více než jednoprocentním růstem dnes zářila až trojice akcií: Fortuna (+2,76 %), Stock (+3,35 %) a VIG (+1,01 %). Ziskovost nad jedno procento neudržel po slibném dni Pegas Nonwovens. Index PX uzavřel den se ziskem 0,06 procenta na 979,19 bodu. Jde už o šestý obchodní den od minulého týdne, kdy finální účet výkonu pražské burzy byl nakonec sice ziskový, ale nepřekonal hodnotu 0,2 %. Objem obchodů s akciemi na pražské burze za dnešní den činil před závěrečnou aukcí 0,398 mld. . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,658 mld. .

Mezi trojicí českých blue chips, které během dnešního dne posílily na pražské burze o více než jedno procento, patřily kromě akcií Stocku (+3,35 % na 57,10 ) a VIGu (+1,01 % na 639,40 ) i akcie sázkové společnosti Fortuna. Ty nakonec posílily o 2,76 % na 107,90 koruny za akcii.

Výkon akcií sice podpořila ranní práva o upevnění postavení společnosti Fortuna Entertainment Group v Rumunsku, když oznámila konsolidaci firem Bet Active Concept s.r.l. a Bet Zone s.r.l., společně s Public Slots s.r.l. a Slot Arena s.r.l. do svého portfolia koupí od vlastníka Fortuny - společnosti Fortbet Holding Limited ze skupiny Penta, kterému zaplatí zhruba 47 milionů eur, včetně dalších 3 milionů eur na úhradu dluhu Fortbetu. Ale transakce pro Fortunu příliš výhodná není. Podle Václava Kmínka, analytika Patria Finance Fortuna za akvizici rumunských aktiv od své mateřské společnosti Penta zaplatí přibližně 20ti násobek provozního zisku EBITDA. „To se nám nejeví jako příliš výhodná cena. Nedávná koupě Hattricku byla dohodnuta za podstatně příznivějších podmínek (zhruba 7xEBITDA),“ doplnil Václav Kmínek.

Dnešní obchodování na pražské burze se neslo v atmosféře čekání investorů na večerní zasedání Fedu, na kterém by američtí centrální bankéři měli zvýšit úrokové sazby. Zajímavým vývojem prošly akcie petrochemické společnosti Unipetrol. Ta ještě v úterý večer představila novou strategii, ve které mimo jiné cíluje finanční zdraví a systematické zvyšování poměru pro výplatu dividendy na akcii. Zpočátku akcie firmy odepisovaly až tři procenta, aby na konci seance uzavřely s mírnou ztrátou 0,09 procenta na 222,80 koruny za akcii.

Jednotný vývoj nezažil ani dnes na pražské burze finanční sektor. Zatímco trojlístek Moneta Money Bank (+0,00 % na 85,50 ), Komerční banka (+0,58 % na 950 ) a VIG připisovala zisky, druhým dnem pokračovala ve ztrátách Erste Bank. Tentokrát o 0,12 % na 818,90 za akcii. Ztrácely také akcie ČEZ, které oslabením o 0,81 % na 430,50 odepisují už desátý den v řadě.



 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688