Dálnici D1 neprojedete: zavře se na celých 14 hodin!

TNBiz, 11.3.2017

Důvodem je bourání mostu. Doprava bude provizorně vedena po objížďce. Znovu průjezdná by měla být D1 v neděli krátce před polednem.

Pátá odpoledne. Provoz na dálnici dělníci svádí do jednoho jízdního pruhu v každém směru. Těžké bagry stojí připravené opodál. Všechno už se připravuje na noční bourací maratón. Most na 116. kilometru dálnice D1 u Jihlavy půjde dolů.

Navezené hromady štěrku jsou tu proto, aby ochránily povrch dálnice. Právě na štěrk budou padat části bouraného mostu. Na ojedinělou podívanou se sem už odpoledne z Jihlavy přijel podívat Pavel Bláha se synem Adámkem.

 

Zcela zavřená bude D1 14 hodin. Od osmé večerní do nedělní desáté dopolední. Veškerá doprava bude muset na objížďku - ta povede přes Jihlavu a Velký Beranov. Řidiči si tak najedou navíc nějakých 15 kilometrů.

Od nedělní desáté dopolední by se tímto úsekem mělo jezdit jedním jízdním pruhem v každém směru - takto omezený bude provoz kvůli dokončovacím pracím celou neděli.

 

Řidiči se čas od času na našich dálnicích musí připravit na takovéto nečekané jobovky. Naposledy před dvěma týdny byla přes noc zavřená D1 u Devíti Křížů a to pro změnu kvůli stavbě nového mostu.

Další omezení řidiče čekají i v příštích měsících, kdy se budou v rámci generální rekonstrukce bourat nebo stavět mosty hned na několika místech D1. Bourat se ale bude poslední březnový víkend i dálniční most u Rudné u Prahy.Dálnice D5 bude mezi nultým a osmým kilometrem kvůli tomu celou noc uzavřená.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy