TNBiz (TN.cz)
11.03.2017 15:00:00

Přijde jarní počasí? Meteorologové prozradili, jestli se ještě ochladí

"Předpokládáme, že období od 13. března do 9. dubna 2017 bude jako celek teplotně slabě nadnormální. Teploty v první polovině období (13.3. - 26.3.) by se měly pohybovat více nad hranicí dlouhodobých průměrů a ve druhé polovině období (27.3. - 9.4.) převážně blízko hodnot normálních pro tuto roční dobu," uvedli meteorologové z ČHMÚ.

Průměrná teplota v České republice v období od 13. března do 9. dubna je 5,1 °C. Teploty by tak už neměly přes den klesat pod nulu.

Přes den nás naopak čeká skutečně jarní počasí. V celém období očekávají meteorologové teploty v rozmezí 8 a 14 stupňů. V noci by se měly pohybovat v rozmezí mezi nulou a plus čtyřmi stupni Celsia.

Meteorologové neočekávají ani žádné velké srážkové úhrny. "Z hlediska celkového úhrnu srážek bude období 13.3. - 9.4. pravděpodobně normální, ale blíže k hodnotám pod dlouhodobým průměrem. Zejména začátek období bude na srážky chudší a ani během následujících týdnů se předběžně neočekávají výraznější odchylky od normálních hodnot v celkovém množství srážek," dodali v měsíčním výhledu meteorologové.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty