Patria (Patria Finance)
Investice  |  08.03.2017 18:14:21

Jedinečná animace: Když chcete získat přehled o migraci do Evropy

Téma imigrace do Evropy a sankcí pro ty země, které jich nepřijímají „dost“, se opět dostává do úst politiků a na titulní strany tisku. Naposledy díky požadavku rakouského kancléře Christiana Kerna na krácení evropských dotací pro země, které uprchlíky odmítají. Jak vypadá celkový obrázek o migraci do Evropy? Nápovědu nabízí jedinečná animace Lucify.

Za nesmysl nápad označil český ministr vnitra Milan Chovanec, proti se v úterý postavil také německý ministr financí Wolfgang Schäuble. V Česku loni o azyl požádalo celkem 1475 cizinců, o 50 méně proti roku 2015. než v roce 2015. Policie pak loni v Česku zadržela 5261 cizinců, kteří byli v zemi nelegálně. V těchto případech ale rozhodně nejde vždy „jen“ o imigranty z válkou zužovaných zemí. Jak vypadá celkový obrázek o migraci do Evropy? Odpověď nabízí například jedinečná animace finského studia Lucify, kterou zprostředkováváme na Patria.cz. Co říká?

Přes 900 tisíc syrských uprchlíků nalezlo svou cestu do Evropy mezi dubnem roku 2011 a říjnem roku 2016. Zaplnili by zhruba třináct fotbalových stadionů. Přesto Evropa potkala jen zlomek z těch, kdo opustili Sýrii na cestě za novým domovem. Ti by za stejnou dobu zaplnili bezmála 69 fotbalových stadionů. Dnes jsou zejména v Turecku, Libanonu, Jordánsku, Iráku, ale i Egyptě a dalších místech severu Afriky. I to lze vyčíst z jedinečné mapy migrace, kterou vyvinulo finské studio Lucify.

Animace, která byla na dostupných datech aktualizována k únoru letošního roku, vypráví s využitím dat OSN o měsíčních počtech žadatelů o azyl příběh těch, kdo se rozhodli opustit svůj domov a zkusit novou budoucnost. „Naším cílem bylo zprostředkovat vývoj migrační krize způsobem návodným, lehce zapamatovatelným a poutavým,“ uvedli autoři z Lucify o animaci.

Každý pohyblivý bod na animaci představuje 25 lidí. Zobrazuje azylanty, přicházející do října roku 2016 (potud aktuálně dostupná data) do Evropy. Následně připojená grafika shrnuje počty těch, kdo míří ze své domovské země – na levé straně – do země jiné - to vpravo. Interaktivní animaci naleznete níže.

 
 
 
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688