Alojz Ryšavý (ALO diamonds)
Komodity  |  03.03.2017 08:53:07

Největší dva světoví těžaři diamantů i trh se šperky hlásí výrazný růst prodejů

roce 2016 výrazně vzrostl zájem o nezpracované diamanty. Společnost Alrosa oznámila 26% meziroční růst tržeb a konkurenčnímu De Beers podle výpočtů Rapaport News, vydavatele uznávaných diamantových ceníků, tržby vzrostly o 36 %. Růst hlásí i světový trh s klenoty. Obyvatelé USAroce 2016 utratili za šperky 71,44 miliardy dolarů, což je o 4,8 % více než v předchozím roce. Údaje zveřejnil Úřad pro ekonomické analýzy amerického ministerstva obchodu.

 

Lednové naskladňování nezpracovaných diamantů

Výrazně vyšší zájem o nezpracované diamanty vygeneroval i letošní leden. Ruská těžařská společnost Alrosa, která je označována jako největší světový producent nezpracovaných diamantů měřeno karáty, během tohoto měsíce prodala diamanty v hodnotě 365 milionů dolarů (započteno i 7,3 milionu dolarů za leštěné kameny), což je o 60 % více než před rokem. Za úspěšnými lednovými prodeji stojí podle klenotníka Alojze Ryšavého, který s diamanty na světových burzách obchoduje již 20 let, dva důvody. „Hlavním důvodem je, že indický brusičský průmysl se vypořádal s problematickou měnovou reformou rychleji, než se očekávalo. K Indii v poslední době směřovala pozornost celého světového diamantového průmyslu, protože se zde brousí a leští zhruba 80 % všech nově vytěžených diamantů. Druhým důvodem pozitivních prodejů je to, že právě leden bývá tradičně obdobím, kdy brusiči naskladňují větší objemy nezpracovaných diamantů,“ dodává Ryšavý.

 

Nejvíce šperků skoupí Američani

Spojené státy disponují největším světovým trhem s klenoty. Podle Bruce Cleavera, ředitele těžařské společnosti De Beers, která je největším světovým producentem diamantů měřeno jejich hodnotou, zde své zákazníky najde 45 % všech prodaných diamantových šperků na světě. „Spojené státy budou dominovat světové poptávce i během nadcházejících let. V americké kultuře je hluboce zakořeněno, že ten, kdo je úspěšný, se tuto skutečnost nebojí veřejně ukázat. A s tím jsou pochopitelně spjaty i prodeje šperků. Pokud Američani něčím ovlivnili český trh s klenoty, tak určitě pořizováním investičních šperků. Jejich prodeje v Česku výrazně rostou,“ dodává Ryšavý. ALO diamonds je jediným českým klenotnictvím, jež ve dvou zastoupeních působí na americkém trhu. Jeden butik má v Miami a druhý v Houstonu,“ říká Alojz Ryšavý.

ALO diamonds

je významná česká klenotnická společnost s nejširší maloobchodní sítí s diamantovými šperky v ČR a SR. Již od roku 1995 vyrábí oslnivé šperky s diamanty a barevnými drahokamy různých kolekcí a stylů v jednom z největších kreativních ateliérů ve střední Evropě. Jako první firma v ČR a na Slovensku začala v roce 1997 obchodovat na burzách v Antverpách, Hongkongu a Izraeli. ALO diamonds má v současné době pět luxusních prodejen v České republice a tři na Slovensku. V roce 2013 společnost zprovoznila butik ve floridském Miami a nyní otevírá luxusní prodejnu v texaském Houstonu.

Více informací na:www.alo.cz


Poslední zprávy z rubriky Komodity:

Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)
Čt   9:17  S&P500 uzavřelo na nových rekordech Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688