Šéfka exekutorů: 150 tisíc měsíčně je pro nás málo!

Už nyní mají exekutoři vyšší plat než řada soudců, poslanci i senátoři. "Aktivní exekutor má průměrně plat mezi 120 a 150 tisíci hrubého měsíčně a zaměstnává dvacet lidí," řekla v rozhovoru DVTV prezidentka Exekutorské komory Pavla Fučíková.

Přesto se jí zdá, že jsou soudní exekutoři, kterých v Česku působí kolem 150, podhodnocení. A to výrazně. "Exekutor je zároveň manažer. A třeba manažeři v ČEZu, kteří firmu ani neřídí, berou 350 tisíc. Proč by takovou částku nemohl mít soudní exekutor?" ptá se Fučíková.

A víc peněz pro své kolegy žádá i proto, že exekutoři jsou podle ní často cílem útoků dlužníků. "Je to nebezpečná práce, exekutoři stojí v první linii," míní prezidentka exekutorů.

Její slova popudila i předsedu Starostů Petra Gazdíka. "A co potom chudáci starostové, policisté, hasiči, záchranáři .....?" napsal na svůj facebookový profil.

Fučíková si v rozhovoru také postěžovala, že až 80 procent exekucí se podle ní nepovede dotáhnout do konce a exekutor tak na nich tratí. I zákony jsou podle ní na straně dlužníků.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy