Novinka: atraktivní nábytkový dekor s letokruhy

Svým vzhledem je dynamický, vzrušující ale přesto elegantní

Nábytkové folie hlásí nový originální dekor pro rok 2017, který se inspiroval v atypickém řezu přírodním dřevem. Ten není veden standardně napodél kmene, ale napříč v úhlu 90 stupňů.

Dříve se tento sklon řezu uplatňoval například u prkének nebo u pracovních kuchyňských ploch, které díky tomu více odolávaly ostrým čepelím nožů.

Na základě toho jeden z největších světových výrobců nábytkových folií – společnost RENOLIT – vytvořil designový povrch i pro nábytkové folie, který je označovaný jako ENDgrain a je řazen do série dřevodekoru dub.

„Sousloví ENDgrain je možné přeložit jako konec vlákna, v tomto případě dřevního, které se ukazuje při příčném řezu dřevem. Tento velice atraktivní vzhled má jasně viditelné letokruhy, které se ukazují buď jako celé kruhy nebo jen jejich dílčí segmenty,“ přibližuje novinkový dekor 2017 zástupce jeho výrobce Ladislav Csanda, ředitel RENOLIT Tábor s.r.o. a dodává: Nábytkový foliovaný dekor ENDgrain přináší zcela nový autentický vzhled přírodního dřeva, pro který je typická vzhledová různorodost v ploše. Díky tomu může být na ploše nábytku použitý, jak horizontálně tak vertikálně. Svým vzhledem je dynamický, vzrušující ale přesto elegantní.“



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry