Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  22.02.2017 17:04:17

Praha klesala, před větším propadem ji však zachránil ČEZ a Unipetrol

Pražská burza uprostřed týdne odepisovala stejně jako její kolegové v regionu. Index PX přišel o 0,18 procenta na 972,72 bodu. Obchodování bylo po slabším včerejšku blíže ročnímu průměru, a sice na úrovni 0,623 miliard před závěrečnou aukcí.

Investory mohl dnes potěšit ČEZ, který připsal 1,32 procenta na 446 za kus, čímž smazal včerejší ztráty a ještě něco navrch přidal. Největším růstem se však mohl pochlubit Unipetrol, který rostl po čtvrté v řadě, dnes však nejvíc se ziskem 3,25 procenta. Na konci obchodního dne stála jedna akcie Unipetrolu 212,80 .

Z finančního sektoru se dařilo akorát Monetě, a to po čtvrté v řadě. Banka zpevnila o 0,41 procenta na 86,75 za jeden cenný papír.

Index však dolů táhla hlavně rakouská Erste, která odepsala až 1,8 procenta na 780 za akcii a navázala tak na včerejší ztráty. Komerční banka, jež už po čtvrté v řadě rostla a padala společně s Erste, dnes ztratila 0,11 procenta na 959,90 za jeden cenný papír. Nedařilo se ani rakouské kolegyni Erste Vienna Insurance Group, která přerušila dvoudenní růst a jejíž akcie se na konci seance obchodovaly za 617,40 za kus se ztrátou 1,55 procenta. Ani finanční tituly jinde v Evropě se neměly čím chlubit, když index Euro Stoxx Bank před pátou odepisoval 0,88 procenta.

Nejvíc ztrát dnes však zaznamenaly akcie Kofoly, které přišly o 3,45 procenta na 395 za kus.

Před koncem obchodování mohla náladu na pražském parketu zkazit zpráva o tom, že investiční banka JPMorgan umístí Českou republiku zpět do indexů z kategorie rozvojových trhů. Důvodem k vyřazení ze seznamu vyspělých trhů je fakt, že Česko je již třetím rokem nesplňuje kritérium výše příjmů na osobu pro setrvání na tomto seznamu (více ZDE).

Německý DAX před pátou rostl o zhruba čtvrtinu procenta, ale ostatní blízké trhy klesaly. Polský WIG po velmi optimistickém úterý ztrácel 0,13 procenta a maďarský BUX 0,37 procenta.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688