Roman Havlíček (Meteobox)
21.02.2017 22:41:52

Déšť bude zvedat hladiny řek i nadále, přidá se ještě silný vítr, v pátek pak dorazí ochlazení.

Za studenou frontou k nám proudí chladnější vzduch od severozápadu. V čerstvém západním až severozápadním proudění k nám postoupí další frontální systém, jeho teplá fronta během ranních hodin, studená pak večer a během noci se bude nad naším územím vlnit. Během čtvrtka se posune dále na východ a severovýchod, k nám pak před další studenou frontou zesílí příliv teplého oceánského vzduchu. V pátek k nám za studenou frontou přechodně pronikne studený vzduch od severozápadu, další frontální systém k nám postoupí v sobotu.  

 

V noci bude zataženo až oblačno, přechodně až skoro jasno, ojediněle přeháňky, od 1000 m n.m. i sněžení. Později od severozápadu místy déšť, na horách zpočátku ještě sněžení.

Nejnižší noční teploty 6 až 2°C, ojediněle při vyjasnění a uklidnění větru až kolem 0°C, později v Čechách místy oteplování.

Vítr slabý až mírný západní až jihozápadní 1-6 m/s, bude k ránu v Čechách místy zesilovat na 4-8 m/s v nárazech 15-20 m/s.

 

Ve středu bude zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, na horách na severu a severovýchodě i trvalejší a vydatnější srážky, ráno ještě nad 1000 m n.m. sněhové. Ojediněle přechodně polojasno, zejména na jihu. Večer na severu a severozápadě srážky četnější.

Nejvyšší denní teploty 9 až 13°C.

V 1000 m n.m. kolem 6°C, v Jeseníkách a Beskydech jen kolem 3°C.

Vítr mírný až čerstvý západní až jihozápadní 5-10 m/s, v nárazech 15-20 m/s, na horách místy 25-30 m/s.

 

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, v severovýchodní polovině území občas déšť nebo přeháňky, na horách nad 100 m n.m. přechodně srážky sněhové, během dne slábnutí srážkové činnosti. V jihozápadní polovině území přechodně až polojasno a srážky spíše ojediněle. Večer na frontě místy déšť nebo přeháňky. Na horách na severu zpočátku i trvalejší a vydatnější srážky!

Nejnižší noční teploty 8 až 4°C, na severu ojediněle až 2°C.

Nejvyšší denní teploty 9 až 13°C, na jihu ojediněle až 15°C.

Vítr mírný západní až jihozápadní 2-7 m/s, postupně zesilující večer na 7-12 m/s s nárazy 20-25 m/s, na horách až kolem 30 m/s, na jihovýchodě čerstvý 5-9 m/s.

 

pátek bude postupně proměnlivá oblačnost a místy přeháňky deště, déšť se sněhem a krupky, zpočátku nad 1000 m n.m., postupně nad 500 m n.m. srážky sněhové. Ojediněle možnost bouřky.

Nejnižší noční teploty 6 až 1°C.

Nejvyšší denní teploty 4 až 9°C, při srážkách i chladněji.

Vítr zpočátku silný západní 7-12 m/s, v nárazech 20-25 m/s, na horách 30-35 m/s, bude postupně slábnout a stáčet se na severozápadní.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty