TNBiz (TN.cz)
Osobní finance  |  09.02.2017 18:28:46

Domy i pozemky za hubičku: Stát se zbavuje nemovitostí! PŘEHLED

Sháníte dům, chalupu, byt nebo třeba hotel a pivovar? Nejdříve se podívejte, jaké nemovitosti nabízí stát. Můžete totiž ušetřit i statisíce korun! Uvedená cena je vždy minimální částka, kterou musíte zaplatit. Zároveň jde o vyvolávací cenu, která při dražbě zřejmě ještě poroste.

 

Níže v článku i v galeriích najdete vybrané nemovitosti podle územních pracovišť ÚZSVM. K fotografii uvádíme vždy to nejnutnější - místo a cenu. Další podrobnosti o jednotlivých nemovitostech se dozvíte ZDE.


Střední Čechy

Od státu můžete odkoupit i celé komplexy budov. Jako třeba hotel Interpatria v Jevanech u Prahy, který můžete pořídit za necelých 12 milionů. Takovou koupi si samozřejmě nemůže dovolit každý, za tak velký objekt je to ale skvělá cena.

 

Další atraktivní nabídkou je menší rodinný dům v Rosovicích na Příbramsku. Celý pozemek má výměru 698 metrů čtverečních, minimální cena je téměř 700 tisíc. V Mělníku zase levně pořídíte garáže. Šest sousedících kójí i s přístupovou cestou může být vašich za 1,1 milionu korun.

 

Pokud byste chtěli třeba kousek klidného místa, kam můžete chodit i na houby, určitě vás zaujme lesní pozemek v Dalekých Dušníkách. Jde o nezpevněnou cestu podél potoku Kocába. Vyvolávací cena je 6 370 korun.

 

 

Praha

V hlavním městě nabízí ÚZSVM hlavně byty. Za 2 miliony můžete pořídit v Hlubočepích větší a moderní 1+1, k níž patří i lodžie a sklep. Další byt v nabídce se nachází ve Stodůlkách, jde o 3+1 znovu s balkonem a sklepní kójí. Může být váš za 2 795 000 korun.


 

České Budějovice

V českokrumlovské čtvrti Plešivec najdete budovu bývalého celního úřadu. Nachází se na břehu řeky Vltavy a do centra města je to asi 10 minut pěšky. Třípodlažní stavba může být vaše za 7,9 milionu korun.

 

 

Hradec Králové

Nejvíce nemovitostí v tuto chvíli nabízí právě územní pracoviště ÚZSVM v Hradci Králové. V Koclířově na Svitavsku můžete koupit několik navazujících pozemků o celkové rozloze 1111 metrů čtverečních. Stát budou nejméně 212 tisíc korun.

 

Ve Ždírci nad Doubravou, který leží nedaleko Havlíčkova Brodu, si můžete pořídit menší rodinný dům. Na pozemku najdete i kůlnu s garáží nebo studnu. Vyvolávací cena je necelých 500 tisíc. Další dům na prodej najdete ve Zdechovicích na Pardubicku. Jde o bývalý statek s typickými kulatými štíty, který je kulturní památkou. Může být vaše za 700 tisíc.

 

Stát se zbavuje také areálu bývalé vojenské posádky v Josefově u Jaroměře. Znovu jde o kulturní památku, která zahrnuje několik parcel a staveb. Pozemku dominuje cihlová budova, která sloužila jako sklad a garáže. Minimální kupní cena je necelých 7 milionů.


 

Plzeň

Hoteliérem se můžete stát i v Železné Rudě. Stát tam prodává bývalý hotel DIX - třípodlažní budovu se sedlovou střechou. Uvnitř najdete kromě společenských místností, kuchyně, terasy a pokojů také dílnu, posilovnu nebo vinárnu. Vaše může být za téměř 10 milionů.

 

Pokud sháníte spíše rodinný dům nebo chalupu, možná vás zaujme poloroubená usedlost v Zahorčicích na Šumavě. Trochu zchátralý rodinný dům tvoří obytná část, chlév a dvě kolny. Špatný stav ale vyváží vyvolávací cena - něco přes 100 tisíc korun. V o něco lepším stavu je rodinný domek ve Svojkovicích u Rokycan, který může být váš za necelých 700 tisíc.


 

Ústí nad Labem

Územní pracoviště ÚZSVM v Ústí nad Labem nenabízí domy ani byty, jen pozemky. I mezi nimi si ale můžete vybrat parcelu, kde si domek postavíte, nebo třeba les a pole. Menší stavbu najdete jen na pozemku v Malhosticích. Jde o chalupu, která může být vaše za 283 tisíc korun.

 

Za téměř totožnou cenu můžete pořídit i pozemek v teplické čtvrti Sobědruhy. Parcela byla původně připravena k zastavění, za několik let ale zarostla dřevinami i stromy. Ještě levněji koupíte stavební parcelu v Krásné Lípě. Vyvolávací cena pozemku o rozloze 473 metrů čtverečních je 77 777 korun.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688