Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  07.02.2017 17:03:41

Divoký den v Praze: 19 % free floatu O2 změnilo majitele, Unipetrol na 6letém maximu

Pražská burza dnes připsala 0,55 procenta na 947,25 bodu, ale především zažila objem, jaký dlouho nepamatuje. Před závěrečnou aukcí se zobchodovaly akcie za 2,949 miliardy oproti průměru za poslední rok 0,628 miliardy – může za to O2 CR. Objemy byly přitom tento rok spíše podprůměrné. Na 6leté maximum se podíval Unipetrol, psychologickou hranici 430 dokázal prolomit poprvé od listopadu ČEZ.

Za většinu objemu dnes mohl jeden titul, a sice O2 CR. Majitele vyměnily akcie telekomunikace v hodnotě 2,5 miliardy , což představuje asi 18,8 procenta free floatu. Akcie dnes připsaly 0,23 procenta na 266,70 za kus.

Úctyhodného růstu o 2,26 procenta na šestileté maximum se dočkaly akcie Unipetrolu. Akcie společnosti uzavřely na 197 za kus, což je nejvíce od roku 2011.

Indexem však opět hýbal hlavně finanční sektor, když Erste a Komerční banka už po sedmé v řadě kopírovaly své pohyby. Komerční banka připsala 0,88 procenta na 896 za kus, Erste přidala 0,45 procenta na 776,90 za jeden cenný papír. Pozadu nezůstaly ani akcie její rakouské kolegyně Vienna Insurance Group, které se na konci dne obchodovaly se ziskem 0,28 procenta za 616,80 za jednu.

ČEZ dnes rostl o tři čtvrtiny procenta na 431,20 , čímž obrátil včerejší ztráty a dokázal prolomit technickou hranici 430 za akcii a uzavřel tak na nejvyšší hodnotě od listopadu.

Pětidenní růst však přerušila Moneta, jež odepsala -0,34 procenta na 87,20 za kus. Naposled se ztrátou uzavírala minulé pondělí, když byly akcie na konci seance k mání za 82,20 za jednu. Druhým klesajícím titulem byla Kofola, jež odepsala čtvrtinu procenta na 406 za jeden cenný papír.

I když evropské futures ráno naznačovaly spíše pesimistický obchodní den, nakonec převážil pozitivní sentiment a v zeleném je před pátou německý index DAX (+0,66 %) a britský FTSE 100 (+0,62 %). Ztrácí naopak francouzský CAC 40 (-0,26 %) a mírně i polský WIG 20 (-0,18 %).

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688