Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  02.02.2017 17:18:44

Pražská burza třetí den v zeleném, Moneta jede dál

Pražská burza byla dnes třetí den za sebou v zeleném. Oproti středě ale její růst zpomalil. Index PX zakončil obchodní seanci na 940,91 bodu, což znamená přírůstek 0,29 procenta. Další den solidního růstu má za sebou Moneta Money, rostly ale i další bankovní tituly. ČEZ bojoval u hranice 430 .

Moneta zveřejní 10. února své výsledky hospodaření za minulý rok, ve kterých může potvrdit své ambiciózní plány na výplatu velice atraktivní dividendy. Akcie dnes stouply o 1,42 procenta na 85,80 . S objemem téměř 200 milionů zobchodovaných akcií byla Moneta nejobchodovanějším titulem dneška.

Erste přidala 0,58 procenta na 780,60 za akcii a Komerční banka 0,62 procenta na rovných 891 . Trojice bank tak vzdorovala pesimistické náladě v evropském bankovním sektoru, když index evropských bank Stoxx 600 Banks ztrácel naposledy 0,6 procenta. Rakouská pojišťovna VIG se naopak zviklat nechala a v závěru klesla o 0,29 procenta na 614,60 za akcii.

ČEZ zakončil den vyšší o 0,23 procenta na 429,50 za akcii poté, co se znovu pokoušel atakovat hranici 430 .

Korekce naopak nastala u O2 C.R, která spadla o 0,81 procenta na 258,10 za akcii. Evropští politici se tento týden dohodli na podobě poplatků, které si od června budou moci navzájem účtovat mobilní operátoři za využívání roamingových služeb. Umožní to ukončit v EU platby zákazníků za roaming k 15. červnu. Dohodu vyjednávačů ještě musí formální potvrdit členské země a europarlament.

Philip Morris ztratil 1,13 procenta na 13 102 za akcii. Unipetrol odepsal 0,73 procenta na 190,10 za akcii. Akcie Kofola spadly při nízkém objemu obchodů o 1,95 procenta na 403 za kus.

Celková aktivita byla lehce nadprůměrná, objem obchodů s akciemi dosáhl dnes před závěrečnou aukcí 0,679 miliardy . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,630 miliardy .

Dnes bylo v kalendáři především měnové zasedání ČNB. Centrální banka v souladu s očekáváním sazby nezměnila a zopakovala, že neukončí kurzový závazek před druhým čtvrtletím, přičemž pravděpodobný exit vidí kolem poloviny roku. Zároveň zhoršila odhad růstu ekonomiky pro letošní i příští rok, v obou případech na 2,8 procenta z dosud očekávaných 2,9, zatímco loňský růst vidí na 2,4 procenta namísto původně prognózovaných 2,8 procenta. Nová prognóza bere již v úvahu aktuální vývoj inflace. Počítá s tím, že inflace zůstane nad cílem, nicméně předpokládá, že k naplnění předpokladů pro uvolnění kurzu dojde až „počínaje zhruba polovinou roku 2017“. „ČNB tedy chce – slovy guvernéra – vidět robustní naplňování cíle, což neznamená zřejmě nic jiného než jeho přestřelování,“ říká hlavní ekonom ČSOB Petr Dufek.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688