Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  01.02.2017 00:59:02

31. ledna: Tohle potřebujete vědět nejen o úterním obchodování na amerických burzách

Všechny tři hlavní americké akciové indexy zahájily úterní obchodování v červených číslech a pod nulou se držely celý den. V závěru sice zabraly, nepatrně nad nulu se ale dostal pouze Nasdaq Composite. Trh čeká, jak dopadne dvoudenní zasedání Fedu, jehož výsledek bude oznámen ve středu večer.

Index Dow nakonec klesl o 0,54 % na 19 864,09 bodu a širší S&P 500 odepsal 0,09 % na 2 278,87 bodu. Index technologického trhu Nasdaq Composite posílil o 0,02 % na 5 614,79 bodu. Index volatility VIX vzrostl o 0,93 % na 11,99 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se snížil o téměř tři bazické body na 2,46 %.

Přes procento a půl přidaly sektor zdravotní péče a odvětví veřejných služeb, nedařilo se naopak průmyslovému odvětví, finančnímu sektoru či sektoru základních materiálů. Akcie farmaceutických firem podpořilo setkání šéfů velkých výrobců léčiv s Donaldem Trumpem.

Americké akcie (31. ledna 2017)
Americké akcie (31. ledna 2017)Zdroj: Google

V indexu Dow nejvýrazněji zlevnily akcie bank Goldman Sachs (-1,96 %) a JPMorgan Chase (-1,63 %) a výrobce počítačových čipů Intel (-1,6 %). Dařilo se naopak cenným papírům výrobců léků Pfizer (+1,34 %) a Merck (+0,91 %) či akciím výrobce spotřebního zboží Procter & Gamble (+0,98 %).

Akcie Pfizeru podpořily i hospodářské výsledky, které firma zveřejnila před začátkem obchodování. Hospodářskými čísly se dále pochlubily Mastercard (-2,72 %)Harley-Davidson (-1,52 %)Aetna (+1,63 %)Sprint (+1,32 %)UPS (-6,75 %)ExxonMobil (-1,14 %) nebo Under Armour (-23,40 %) či Coach (+3,81 %).

Po konci řádného obchodování na trh hospodářské výsledky poslala mimo jiné technologická společnost Apple (v řádném obchodování -0,28 %).

Apple za sebou má rekordní čtvrtletí. Může neuvěřitelný příběh pokračovat?Apple za sebou má rekordní čtvrtletí. Může neuvěřitelný příběh pokračovat?Jedním z pomyslných vrcholů výsledkové sezóny na Wall Street je tradičně odhalení hospodářských čísel technologického ...

Investoři nyní čekají hlavně na výsledek zasedání měnového výboru Fedu. Ten bude oznámen ve středu večer. Změna měnové politiky se ale nečeká a konat se tentokrát nebude ani tisková konference šéfky Fedu Janet Yellenové. Ve čtvrtek oznámí výsledky svých měnověpolitických zasedání Bank of England a ČNB. Ani v jejich případě se změny v nastavené politiky nečekají.

Americké akcie (31. ledna 2017)
Americké akcie (31. ledna 2017)Zdroj: Finviz

Za celý leden Dow Jones získal 0,51 %, S&P 500 si připsal 1,79 % a Nasdaq Composite posílil o 4,3 %.

Hlavní úterní události na amerických trzích:

Výsledková sezóna:

Pokračování shrnutí úterního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

 


O volatilitě trochu jinak aneb Proč současný akciový býk nemusí být unavenýO volatilitě trochu jinak aneb Proč současný akciový býk nemusí být unavený

Když se mluví o volatilitě, většina investorů si představí index VIX, který měří implicitní volatilitu put a call opcí na index S&P 500 obchodovaných na burze v Chicagu. Grafické vyjádření je inverzní k indexu S&P 500, takže vše působí jasně a jednoduše. Dnes se ale zaměříme na jiný pohled, který tak jednoznačný určitě není.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688