Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  31.01.2017 17:04:09

Pražské burze vládly díky výsledkům a dividendě akcie O2. ČEZ znovu u 430 korun


Především akcie telekomunikačního operátora O2 a energetiky ČEZ dnes udávaly směr vzhůru pražské burze, přesto dokázaly rozdmýchat celkový zobchodovaný objem pouze na 0,47 miliardy korun při průměru posledního roku 0,63 miliardy. Akcie O2 uzavírají obchodování silnější o 1,4 procenta u 259 korun za akcii.

Růst byl okamžitou reakcí na výsledky hospodaření za poslední čtvrtletí a celý rok 2016, které naplnily odhady analytiků a ze značné míry na představenstvem navrženou dividendu 17 korun za akcii plus další 4 koruny rozdělené z emisního ážia. Finanční ředitel Kouřil v konferenčním hovoru s analytiky řekl, že tento přístup k odměně akcionářům je střednědobý, ne jednorázový. Nadto – opět pozitivní pro hodnotu akcií – potvrdil pokračování zpětného odkupu akcií a také řekl, že firma nyní nevidí konkrétní akviziční cíl, který by z finančních zdrojů firmy v blízké době ubral. Současné prostředí stále příznivých sazeb chce firma využít k přesmlouvání současného dluhu do delších splatností. 

Solidním růstem o 1,3 procenta podpořila ukončení tří dní poklesů na pražské burze energetika ČEZ. Titul opět zamířil do blízkosti úrovně 430 korun za akcii. Index pražské burzy PX zpevnil o 0,2 procenta.

Z klíčových ekonomických dat jsme se dnes dozvěděli růst ekonomiky eurozóny v posledním loňském čtvrtletí, která šlápla na plyn a vykázala mezikvartálních 0,5 procenta (dle očekávání) a meziročním 1,8 procenta (očekáváno 1,7 %). Inflace pak zrychlila na meziročních 1,8 procenta a dostává se do nejvyššího tempa za poslední čtyři roky. Odpolední údaj o aktivitě v průmyslu v oblasti Chicaga naopak zpochybnil další růst. Hlavní měnový pár eurodolar se v průběhu dle posouval ve prospěch síly eura na nejvyšší hodnoty od úvodu prosince loňského roku.

Prezidet Miloš Zeman dnes jmenoval dva nové členy bankovní rady ČNB. Jak bylo oznámeno dříve, stali se jimi Oldřich Dědek a Marek Mora. Oba přiblíží bankovní radu myšlence zavedení eura v Česku.

Akcie v Evropě vidíme v bilanci celého dne ztrácet. Širší akciový index Stoxx600 oslabuje o zhruba 0,3 procenta, německý index DAX klesá o půlprocento. U nulové změny obchodují akcie ve Francii, v mírném zisku se pak pohybují akcie britské.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Po 16:40  Akciové trhy: Praha roste, Evropa v červeném navzdory pozitivnímu otevření v USA -.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Po   9:38  Burzovní kalendář 12/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (AlgoImperial)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688