Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  30.01.2017 17:08:39

BCPP 3. den v červeném, O2 pokračuje v prudkém pádu

Pražská burza neudržela počáteční zisky a navázala na propad z předešlých dvou obchodních dní. Index PX klesl v dnešním závěru o 0,65 procenta na 930,82 bodu. Dolů ho táhly hlavně Erste, O2 C.R a VIG. Nejobchodovanějším titulem poměrně velmi klidného dne byl ČEZ. Titul se stále obchoduje v blízkosti 425 . Známky rostoucího nebo klesajícího trendu přitom chybí, říká makléř Patria Finance Tomáš Uher.

„Moneta zavřela trochu níže, než se celý den obchodovala na relativně nízkém objemu. Telekomunikace O2 nadále pokračuje v prudkém pádu z 270 . Erste zavřela více jak 1 procento dole, a následuje tak západní trhy, které jsou aktuálně výrazně pod tlakem,“ říká také Uher.

O2 C.R uzavřela den na 255,50 , což znamená ztrátu 3,62 procenta. Vláda chce prošetřit ceny mobilních dat v Česku, podle ministra financí Babiše jsou ceny datových služeb v Česku nejvyšší v Evropě. Český telekomunikační úřad v minulosti vícekrát vyzýval operátory, aby snížili velkoobchodní ceny datových služeb v síti LTE. Firmám O2 a Vodafone přitom pohrozil odebráním licencí. O2 v úterý před trhem oznámí výsledky za poslední loňské čtvrtletí. Podrobnosti také ZDE.

ČEZ zakončil den slabší o 0,12 procenta na 423,50 za akcii. Rakouská bankovní skupina Erste zavřela v pražské lince slabší o 1,43 procenta na ceně 771,70 za akcii. Více než 1 procento odepsala také rakouská pojišťovna VIG, den uzavřela na 613,70 za akcii.

Propad mírnily akcie Stock Spirits, které přidaly 1,43 procenta na 56,80 , a Kofola s přírůstkem 1,73 procenta na rovných 412 za akcii.

Objem obchodů s akciemi v Praze dosahoval před dnešní závěrečnou aukcí 0,367 miliardy . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,630 mld. .

V červeném byly v podvečer i další akciové trhy v regionu. Polský index WIG 20 ztrácel naposledy 1,33 procenta, rakouský ATX odepisoval 1,35 procenta a maďarský BUX byl slabší o 0,58 procenta.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Po 16:40  Akciové trhy: Praha roste, Evropa v červeném navzdory pozitivnímu otevření v USA -.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Po   9:38  Burzovní kalendář 12/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (AlgoImperial)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688