Interiéry pro rok 2017: přírodní barvy a jednoduchost

Čím dál tím více lidí řeší vzhled svého bydlení a snaží se ho vylepšit k dokonalosti. Je velmi důležité se cítit „doma“, protože pokud váš interiér působí příjemným a útulným dojmem, i vaše nálada se rázem zlepší. Náš domov je vlastně jistou vizitkou, která o nás hodně vypovídá.

Držet krok s trendy v oblasti bydlení není jednoduché, avšak pokud uvažujete o změně, věřte, že právě teď je skvělá doba. Nový rok totiž můžeme vnímat jako čas vhodný pro změny. Pokud tedy potřebuje váš interiér nový kabát, nechte se inspirovat následujícími řádky, na kterých přinášíme trendy a tipy pro rok 2017.

Rok 2017 ve znamení návratu k přírodě

Každý rok s sebou přináší nové barevné kombinace a trendy pro interiéry. Zatímco v posledních letech v našich domovech vládly výrazné barvy různorodých kombinací, letos je tento trend na ústupu. Vystřídá ho návrat k přírodním barvám, materiálům a celkově jednoduchému a vzdušnému designu.„Lesk a třpyt se stáhne do pozadí a prim bude patřit, ať už v malování pokojů či různých bytových doplňcích, všemu co je matné. Výrazným prvkem také zůstává recyklace a ručně vyráběné výrobky,“ upozorňuje Stanislav Kralovanský, majitel firmy Malíři Natěrači CZ. Rok 2017 tedy sází na přirozenost, útulnost a přírodní materiály.

Zemité a pastelové odstíny působí uklidňujícím dojmem

Jestli jste se začátkem roku rozhodli naplánovat malování, určitě vás potěší široká škála barev, které budou letos v módě. Nejaktuálnějšími barvami pro tuto sezónu jsou kombinace zemité zelené, terakotové či béžové , které dokážou působit uklidňujícím dojmem. K barvám roku můžeme také zařadit šedo-modrou. Tento odstín se dobře kombinuje se světlejšími odstíny a vytváří vzdušný efekt, ale i s tmavými, kdy dodá interiérům dramatický šarm. Skvěle se také doplňuje s přírodním dřevem. Chybu neuděláte ani s dřevitými odstíny, kdy můžete vyzkoušet různé variace hnědé či kávové.

Pastely se skvěle doplňují s šedou

Na konec nesmíme zapomenout na pastely! Jemné pastelové barvy v čele se slunečně-žlutou, která garantuje pozitivní vliv na vaši náladu či růžovou, která vytvoří krásný kontrast s moderními materiály, jako jsou například terakotové obklady. Pokud by však přece jen byly pastelové barvy pro vaše oko příliš holčičí, lze jim dodat šmrnc využitím hutné šedé barvy, které dodá prostoru až industriální nádech.

Šedá v je interiéru elegantní barvou, nábytek může být výraznější

Zelená – ideální barva pro malování pokojů

Nejvhodnějším kandidátem na barvu roku 2017 však zůstává zelená. „Tato barva je pro malování pokojů stále více oblíbená. V každém případě se zelenou barvou bychom měli pracovat promyšleně, aby nepůsobila příliš křiklavě a nevytvářela místo relaxační nálady nepříjemný rozruch,“ radí Stanislav Kralovanský.

Měli bychom tedy vsadit na přírodní odstíny, jako je barva listí, zemitá zelená, olivová či svěží zelená s lehkým žlutým podtónem neboli odstín čerstvě posekané trávy. Taková paleta barev zmírňuje stres, vytváří rovnováhu a podporuje kreativitu. Zelená je také ideální barvou pro malování pokojů hyperaktivních dětí, jelikož pomáhá uklidňovat vznětlivost.

Malování pokojů je vhodné i v zimním období

Ačkoliv by se někomu mohlo zdát pouštění se do malování začátkem roku, kdy je venku mínus deset a sníh nesmyslné, Stanislav Kralovanský jej naopak doporučuje. „Není pravdou, že se po malování musí dlouho větrat, a že kvůli nízkým teplotám budou zdi pomalu schnout a časem plesnivět. Suchý vzduch v kombinaci s vytápěnými pokoji je pro malování ideální. Stěny jsou zahřáté, díky čemu nátěr schne rychleji,“ uzavírá.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry