Pamlsková vyhláška: jak gymnazisti vyzráli na pamlskovou vyhlášku

TNBiz, 28.1.2017

Starší studenti na takovém ""černém trhu"" prý nevydělávají, jen se tím snaží ukázat, co si o vyhlášce, kterou připravilo ministerstvo školství společně s ministerstvem zdravotnictví, myslí.

Děti, které nemají ukončenou povinnou školní docházku, si ve škole už nesmí koupit ovocné džusy s přidaným cukrem, nápoje s kofeinem, uzeniny ani mléčné výrobky s vyšším obsahem tuku či soli.

Hlavně na víceletých gymnáziích nastala absurdní situace, kdy šestnáctiletí studenti mlsají a jejich čtrnáctiletí spolužáci tiše závidí. V Uherském Hradišti přišli s originálním nápadem - mladí si přes sociální sítě objednají, na co mají chuť, a ti starší jim to ráno nakoupí a o přestávkách prodají.

Podporu svých služeb studenti našli i u ředitele gymnázia, který se netají tím, že pamlskovou vyhlášku považuje za nesmyslnou.

"Já jsem si od nich koupil párek v rohlíku, aby věděli, že to považuji za možné, vtipné nadnesení toho, že studenti spolu umí spolupracovat a takovou nedokonalou a hloupou vyhlášku umí překonat. Stravování patří do výchovy a ve výchově se nezakazuje, ale doporučuje," mudruje ředitel Zdeněk Botek.

Právě párek v rohlíku je o velké přestávce bestsellerem, mazáci nestačí mladší studenty obsluhovat.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky