Spotřeba vody: šetřit můžeme chytře

Šetříme chytře, začněme u vody

Nad možností snížit spotřebu vody v domácnosti přemýšlí snad každý, kdo nemá možnost čerpat vodu z vlastní studny. Rodiny s malými dětmi tím spíš. Každý z nás spotřebuje denně asi 100 litrů vody, tj. 36 500 litrů ročně. Navíc zhruba polovinu této spotřeby vody ohříváme na hygienu a mytí nádobí. Tato energie nenávratně mizí ihned poté, co se voda letmo dotkne našich rukou či talíře.

Při průměrné ceně 83 za kubík vody vychází roční náklady na jednoho člověka v domácnosti asi na 3 030 . Ohřev vody pak prodraží účet za elektřinu nebo plyn o dalších 2 700 – 4 500 . Celkem tedy jedna osoba zaplatí za studenou a teplou vodu ročně asi 5 730 – 7 530 . V případě čtyřčlenné rodiny tak hovoříme o 22 920 – 30 120 za rok. Přesto čtyřčlenná rodina může zaplatit klidně o 10 000 ročně méně.

Se snižováním spotřeby vody dokážeme tedy znatelně snížit rodinný rozpočet. S tím nám pomohou    inovativní perlátory WATERSAVERS, které jsou založené na regulaci průtoku a zároveň intenzivním provzdušnění proudu vody v kohoutcích. Voda teče po obvodu dutého válce. Tím dochází k iluzi plného proudu a úspoře až 70% teplé i studené vody.

K dostání jsou šetřiče na vodovodní baterie, do sprch i na toalety. Všechny výrobky WATERSAVERS jsou antivápené a vyrobeny v České republice z kvalitních a odoloných materiálů. Výrobce navíc udává životnost až 20 let a poskytuje 5 letou záruku.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky