chytryhonza.cz (chytryhonza.cz)
Finanční rady  |  06.01.2017 10:21:19

Předplacené asistenční služby jsou součástí pojištění automobilu, mnoho řidičů o tom ale neví

Aktuální průzkum na vzorku tisícovky řidičů ukázal, že téměř polovina z nich neví o službách smluvní asistenční společnosti, které mají předplaceny ke svému povinného ručení. Linka pomoci řidičům 1224 jim pomáhá využít pojištění naplno.
 
Povinné ručení musí ze zákona hradit všichni majitelé motorového vozidla. Ti ke své škodě však často nevědí, co všechno vlastně pojistná smlouva obsahuje. Zbytečně se tím připravují o nervy a o peníze, které by si mohli ušetřit, když je potká dopravní nehoda.
 
Víc než odpovědnost za škody z provozu
 
Pojišťovny k povinnému ručení nabízejí majitelům motorových vozidel víc než pojištění odpovědnosti za škody, které mohou způsobit provozem svého vozidla. V rámci pojistné smlouvy mají předplacené i kvalitní asistenční služby pro případ nehody či poruchy.
 
Nedávný průzkum Linky pomoci řidičům 1224 však ukázal, že 32 % dotázaných vůbec neví o předplacených asistenčních službách, a dalších 13 % tvrdilo, že je v rámci povinného ručení nemá. Přes 40 % těch, kteří o nich vědí, si nedovedlo vybavit konkrétně ani jednu z nich. Téměř nikdo z dotázaných si nepamatoval telefonní číslo smluvní asistenční společnosti své pojišťovny.
 
Pro všechny řidiče na jednom čísle 1224
 
Pojišťovny se rozhodly nabídnout všem motoristům jednoduchou pomoc. Zavedly Linku pomoci řidičům 1224, kterou provozuje Česká kancelář pojistitelů. Zajistí rychle spojení se smluvní asistenční společností pojišťovny, u které má řidič povinné ručení. Linka funguje na celém území ČR pro všechny řidiče bez ohledu na to, u jaké pojišťovny mají vůz pojištěn.
 
Česká kancelář pojistitelů provozuje Linku pomoci řidičům 12 měsíců v roce 24 hodin denně. Podle toho je možné si velmi snadno zapamatovat a vybavit telefonní číslo 1224. V případě dopravní nehody řidič zavolá na číslo 1224 a operátor ho ihned spojí se smluvní asistenční společností jeho pojišťovny. Kdyby si ve stresu nemohl vybavit, kde má svůj vůz pojištěn, stačí operátorovi nahlásit SPZ a on pojišťovnu vyhledá. Pak už si volající přímo domluví, jakou pomoc na místě nehody potřebuje.
 
Linka pomoci řidičům 1224 snižuje výskyt následných dopravních nehod. Řidič má totiž povinnost co nejdříve odstranit překážku, která po nehodě, poruše brání v plynulosti provozu. Díky lince 1224 je odtahová služba po zavolání na místě v průměru do 30 minut a do dalších 20 minut je porouchané či havarované vozidlo odtaženo. Tím je vznik návazných nehod minimalizován.
 
Zdroj: iDnes.cz

Více informací o společnosti Chytrý Honza

Chytrý Honza nabízí klientům rychlé srovnání finančních produktů a služeb mnoha desítek finančních institucí působících v České republice. Některé si mohou rovnou i sjednat, což udělalo z Chytrého Honzy první český e-shop s financemi. Akvizicí sítě finančních poradců Bonnet.cz v roce 2014 získal Chytrý Honza více než 1 800 specialistů ve všech regionech ČR. Zakladateli portálu jsou Jiří Paták a Jakub Havrlant.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Čt   8:00  Pronájem bytu neplatičům. Jak vystěhovat nájemníky Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
St   0:00  Od roku 2025 nepůjde požádat o přídavek na dítě Petr Holub (MojeNebankovka)
Út   9:25  Válka o prodlužování věku odchodu do důchodu Tomáš Kadeřábek (Swiss Life Select)
Út   9:10  Dva miliony na důchod Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688