Přívaly sněhu zastavily kamiony: silničáři uzavřeli některé úseky

TNBiz, 3.1.2017

Meteorology předpovídané přívaly sněhu se přes noc staly realitou. Místy napadlo až 25 cm sněhu. Proto se silničáři už večer dohodli na tom, že dnes ráno raději uzavřou 16 kilometrů dlouhou silnici z Tanvaldu do Harrachova a dále k hraničnímu přechodu do Polska.

Kvůli vytrvalému sněžení před polednem uzavřeli pro nákladní vozy i další komunikaci, a to silnici 3. třídy přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu na Liberecku. Komunikace vede chráněnou krajinnou oblastí, kde se nesmí solit, a při sněžení ve stoupání často nákladní auta uvíznou a cestu zablokují.

Cestáři zvažují, že uzavřou i další cestu do Polska - silnici přes albrechtický kopec ve směru na Frýdlant a hraniční přechod Habartice. "Momentálně odstraňujeme z viaduktu rampouchy z bezpečnostních důvodů, aby mohla projíždět vozidla," uvedl velitel zásahu Petr Merunka.

Plno práce mají i hasiči. Kromě nehod, které se na Liberecku staly, zasahují od rána u rampouchů, které začaly ohrožovat chodce i motoristy.

Nejvíc by mělo podle meteorologů sněžit v noci na horách. V dalších dnech má sněžení pokračovat, v úterý odpoledne se navíc má přidat i vítr, který bude komplikovat údržbu komunikací a vytvářet sněhové jazyky a závěje.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky